Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2010 10:32 - БОЙКО БОРИСОВ, ГЕРБ и казусът "РУМЯНА ЖЕЛЕВА"
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1387 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 22.01.2010 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
20.01.2009 г.
 сряда             Само за няколко дена държавническата кариера на г-жа Румяна Желева се срина тотално и потъна в небитието. Този факт се случи в резултат на един драстичен скандал, разразил се в цяла Европа.
             Как стана всичко това, какви са причините за него и - което е значително по-важно - какви изводи и заключения трябва да се направят?
             Най-напред ще поставя следният въпрос:
             МОЖЕШЕ ли Румяна Желева да премине успешно през процеса на изслушването в Комисията по развитието на Европейския парламент и да бъде избрана за еврокомисар?
               ДА, можеше да премине поне със същата степен на вероятност, с която нейната кандидатура се оказа провалена.              ЗАЩО тогава Румяна Желева не успя и претърпя
провал?
             ОТГОВОРНА за СВОЯ ПРОВАЛ е ЕДИНСТВЕНО г-жа РУМЯНА ЖЕЛЕВА. ТАЗИ НЕЙНА ОТГОВОРНОСТ СПОДЕЛЯ и МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ  ЗАТОВА и ДОТОЛКОВА, ЗАЩОТО и ДОКОЛКОТО  ТОЙ СЕ ОКАЗА ЧОВЕК, КОЙТО СЕ Е ПРЕДОВЕРИЛ НА  РУМЯНА ЖЕЛЕВА.             Първо:
          Румяна Желева се самопровали пред Комисията на Европейския парламент НЕ поради  липсата на предварителни знания,  НЕ поради  своята некомпетентност по отношение на ресора, който трябваше да управлява. Това е нов ресор, практически възможни са всякакви кризисни ситуации, от никого не може да се иска да знае предварително всичко, включително и за местоположението на всяка географска точка, в която някога би могла да възникне криза.
            Румяна Желева се самопровали пред Комисията поради своята неспособност да вземе бързо и правилно РЕШЕНИЕ  КАКВО ТРЯБВА ДА КАЖЕ В ОТГОВОР на евродепупатските въпроси и ПО КАКЪВ НАЧИН ДА ГО КАЖЕ.
             Румяна Желева НЯМАШЕ устойчивото ВЪТРЕШНО САМОЧУВСТВИЕ на ЧОВЕК, НАЙ-МАЛКОТО РАВЕН ПО РАНГ И ЛИЧНОСТНА ЦЕННОСТ на евродепутатите, които проведоха изслушването.  ТОЗИ ФАКТ  я тласна към неправилен избор на РЕШЕНИЕ  да  контраатакува по фатално неуспешен за нея начин.
             СЛЕДОВАТЕЛНО, изслушването на Румяна Желева от европарламентарната комисия очевадно  за всички показа и доказа, че тя не притежава в необходимата  степен нито личностни, нито управленчески качества за толкова висока позиция в цяла Европа.
                  Второ:
                  Безусловен  факт е, че срещу кандидатурата, а оттам и срещу личността на Румяна Желева беше организирана и проведена  именно от наши, български политици, една долнопробна компроматна кампания.
                  Само че да бъдем наясно - проведената долнопробна кампания пак стана възможна единствено заради това, че г-жа Румяна Желева е допуснала -поне формално - НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНОТО ПОДОЗРЕНИЕ ЗА НАЛИЧИЕТО на КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.
                    Масовото проучване на нейната биография, което се осъществи чрез и в електронните медии, извади на публичен показ факти, които раждат неблагоприятни за нея предположения и подозрения. В България вече много малко хора вярват на Румяна Желева, тя беше реално дискредитирана като политик, държавник и личност в общественото съзнание.
                    Трето:
                    Поставя ли казусът "Румяна Желева" въпросът за ДЕЙСТВИТЕЛНАТА КОМПЕТЕНТНОСТ И ГРАЖДАНСКА БЕЗУКОРНОСТ НА КАДРИТЕ, ИЗДИГНАТИ от БОЙКО БОРИСОВ и ГЕРБ по ВЪРХОВЕТЕ на ПОЛИТИКАТА и ДЪРЖАВАТА?      
                    НЕ, казусът "Румяна Желева"  е НЕСПЕЦИФИЧЕН за способността на министър-председателя Бойко Борисов и на политическа партия ГЕРБ да разпознават способните кадри и да ги привличат и издигат в управлението на държавата. 
                     Светкавичното издигане на г-жа Румяна Желева пъво за евродепутат, после за министър на външните работи, после за заместник-председател на Европейската народна партия и накрая - за български еврокомисар, категорично НАДХВЪРЛИ НЕЙНИТЕ ЛИЧНОСТНИ  И  УПРАВЛЕНЧЕСКИ възможности. В този смисъл нейната звездна кариера се оказа резултат от ГРЕШКА на БОЙКО БОРИСОВ и политическото ръководство на политическа партия ГЕРБ В ПРЕЦЕНКАТА НА НЕЙНИТЕ ЛИЧНОСТНИ, УПРАВЛЕНЧЕСКИ и ГРАЖДАНСКИ КАЧЕСТВА.
                   Да се разберем - ГРЕШКАТА е толкова неотменима част от живота, колкото и вземането на правилни, ефективни решения. Няма безгрешни личности, няма безгрешни политически и държавни ръководства. Който притежава способност бързо да поправя и да се учи от своите грешки, той е човекът, който действува и мисли правилно.                  Точно в това отношение както лично БОЙКО БОРИСОВ, така и политическото ръководство на партия ГЕРБ показват изключително адекватна рефлексивност. Вижте само с каква скорост министър-председателят прецени обстановката и взе абсолютно точните кадрови  решения за излизане от кризисната ситуация.
                Особено правилно и перспективно е привличането в правителството на професор Илиян Михов - икономист с ум, остър като бръснач и брилянтен стил на езиково изразяване.  
                   Скандалът завърши. След няколко дни България ще има още по-силно и компетентно правителство. Бойко Борисов успя да потвърди мъдростта на поговорката, че когато си умен, то наистина:
                 "ВСЯКО ЗЛО за ДОБРО."
 



Тагове:   Желева,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. evrazol - Казусът Желева поставя много въпроси
20.01.2010 11:32
Ако си беше останала външен министър, кога щеше да възникне въпрос за нейната компетентност?
Защо компетентността на Сергей Станишев никога не бе поставена под въпрос, въпреки че това /министър председател/ бе първата му "работа" в същност?
Любка Качакова, Лидя Шулева, Масларова, Етем? Нима бяха по-компетентни? Или за домашно ползване всички стават???
ДЕЙСТВИТЕЛНАТА КОМПЕТЕНТНОСТ И ГРАЖДАНСКА БЕЗУКОРНОСТ НА КАДРИТЕ, ИЗДИГНАТИ от БОЙКО БОРИСОВ и ГЕРБ по ВЪРХОВЕТЕ на ПОЛИТИКАТА и ДЪРЖАВАТА е гаранция срещу опитите за реванш на компроментирани управления. Но и основен фактор за излизане на страната от кризата.
Божидар Димитров? Низшия ешалон по-малко важен ли е?
Смятам обаче, че не точно компетентността има най-голямо значение, а лоялността. Тя би трябвало да доминира над личните амбиции. В случая с Желева, пък и с Димитров май не беше така?
Боже, пази ме от приятелите. От враговете мога и сам ...

В същност, кога ли българска партия ще си създаде етична комисия оглавена от имиджмейкър, която да следи за рейтинга и, вместо социологическите агенции и да отстранява клиентелистите?
Но това са си мои, Евразолски питанки:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1265277
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол