Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2022 19:52 - Семейство БАЙДЪН
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Джо Байдън предполага, че синът Хънтър е излъгал за употребата на наркотици във формуляра за покупка на оръжие

от 

Стивън Нелсън и

 

Самюел Чембърлейн

11 октомври 2022 г., 22:21 ч 

 Актуализиран

                   Президентът Байдън изглежда призна във вторник, че синът му Хънтър е излъгал за употребата на наркотици, за да си купи оръжие – федерално престъпление – като посочи мемоарите на първия син, които описват неговата бурна зависимост от крек кокаин по това време.

В първите публични коментари на президента, откакто Washington Post съобщи миналата седмица, че следователите смятат,  че има достатъчно доказателства,  за да обвинят 52-годишния Хънтър както в данъчни измами, така и в лъжа във формуляра за закупуване на оръжие, Байдън каза пред Джейк Тапър от CNN, че синът му сега е „на прав и тесен.”

„Е, първо, гордея се със сина си“, каза Байдън,  чието участие  в задграничната работа на сина му ще бъде основен фокус на републиканците, ако си върнат Конгреса на междинните избори на 8 ноември.

„Това е дете, което има, не е дете - той е възрастен мъж. Той се пристрасти - както се е случвало на много семейства, пристрастен към наркотиците. Той е преодолял това. Той създаде нов живот.

„Той е – убеден съм, че е – това, което казва и прави, е в съответствие с това, което се случва“, добави Джо Байдън. „И например, той написа книга за проблемите си и беше прям за това. Гордея се с него.”

                        След това президентът се насочи към обсъждането на спорната покупка на огнестрелно оръжие на Хънтър през октомври 2018 г.

„Той дойде и каза, между другото, това нещо за пистолета — не знаех нищо за него. Но се оказва, че когато е направил [заявление] за закупуване на пистолет, това, което се е случило, е той да каже —- Предполагам, че ви питат, не предполагам, задават ви въпрос, дали сте на наркотици или употребявате ли наркотици ? Той каза не. И той писа за казването на не в книгата си.

„Така че имам голямо доверие в сина си“, заключи Байдън. „Обичам го и той е прав и тесен и е така от няколко години. И просто се гордея с него.”

Копие от формуляра за транзакция на оръжие от 12 октомври 2018 г. показва, че Хънтър е отговорил с „не“ на въпроса „Вие незаконно употребявате ли или сте пристрастени към марихуана или какъвто и да е депресант, стимулант, наркотично лекарство или друго контролирано вещество?“

Байдън отрече предполагаемото престъпление на сина си за закупуване на оръжие.

В мемоарите си от 2021 г. „Красиви неща“ Хънтър не се занимава конкретно с предполагаемата си незаконна покупка на оръжие, но пише: „Бях се върнал [на Източното крайбрежие] онази есен на 2018 г., след последния ми рецидив в Калифорния, с надеждата да изчистване чрез нова терапия и помиряване с [приятелката и бивша снаха] Хали [Байдън]. Нито едно от двете не се случи.

„Точно както в Калифорния — както практически навсякъде другаде, където бях кацнал, откакто започна този дълъг лош сън — всеки нов ден изглеждаше точно като предишния. Нищо не се случи при традиционния континуум събуждане/заспиване. Ако знаех моята крак връзка... щях да започна да правя уговорки да купувам от него веднага щом наближех края на запасите си“, пише той.

В миналото прокурорите не са се отклонявали от повдигането на обвинения срещу добре известни фигури за лъжа по документи за оръжие.

През 2019 г. например рапърът  Kodak Black  беше осъден на три години във федерален затвор във Флорида за фалшифициране на информация във федерални формуляри за закупуване на четири пистолета от магазин в Маями.  

По време на интервюто си за CNN във вторник президентът не се обърна по същество към предполагаемата данъчна измама на сина си - другото обвинение, което американската прокуратура в Делауеър според съобщенията обмисля.

Холивудски адвокат, свързан с първия син, наскоро  плати на IRS около 2 милиона долара  данъци върху приходите от чуждестранни консултации в опит да предотврати наказателни обвинения, въпреки че това не освобождава от престъплението неплащане.

Критиците казват, че потенциално ограничените обвинения срещу Хънтър Байдън биха били най-добрият сценарий за първото семейство.

ВИЖТЕ СЪЩО

Федералните агенти имат доказателства, за да повдигнат обвинение срещу Хънтър Байдън: доклад

 

„Нито прокурорите, нито пресата изглеждат заинтересовани от преследване на обвинения в престъпни или корупционни практики от някои членове на семейство Байдън. Сега имаме това изтичане на информация от ФБР“, написа миналата седмица професорът по право в университета Джордж Вашингтон Джонатан Търли в отговор на доклада на Washington Post. „Тези обвинения може да са най-добрият сценарий за Байдън – и много други във Вашингтон. Всъщност докладваният тесен обхват на обвинителния акт е поразително подобен на това, което по-рано описах като идеалното „контролирано разрушаване“ на скандала.

Съобщава се, че властите са обмисляли повдигане на обвинения срещу Хънтър Байдън за пране на пари и незаконно чуждестранно лобиране, но статусът на тези разследвания не е ясен.

Републиканците казват, че президентът Байдън е участвал в бизнес сделките на сина си, което е довело или до корупция, или до конфликт на интереси в преследването му в областта на външните работи.

Докато беше вицепрезидент, Джо Байдън присъства  със сина си на вечеря в окръг Колумбия през 2015 г.  , където списъкът с гости включваше руската милиардерка Елена Батурина и нейния съпруг, бивш кмет на Москва Юрий Лужков, според записите на лаптопа на Хънтър Байдън. Батурина е един от намаляващия брой руски олигарси, които все още не са изправени пред американски санкции заради осеммесечната инвазия на Русия в Украйна. Тя е платила 3,5 милиона долара през 2014 г. на фирма , свързана с Хънтър Байдън, според доклад от 2020 г. на ръководени от Републиканската партия сенатски комисии.

                           На същата вечеря от 2015 г. документ показва, че Джо Байдън  се е срещнал с изпълнителен директор  на украинската газова компания Burisma, която е плащала на Хънтър Байдън до 1 милион долара годишно, за да служи в нейния борд, тъй като баща му вицепрезидент ръководи политиката на администрацията на Обама за Украйна. А снимка, очевидно направена на мястото на вечерята, показва Джо Байдън и неговия син с трио от казахстанските бизнес партньори на тогавашния втори син  .

Съобщава се, че Хънтър Байдън все още притежава 10% дял в китайския инвестиционен фонд BHR Partners, който се контролира отчасти от китайски държавни предприятия. Хънтър Байдън съосновава BHR през 2013 г., около две седмици след полет с баща си до Пекин на борда на Air Force Two. Докато беше в Пекин, Хънтър представи баща си на изпълнителния директор на BHR Джонатан Ли. По-късно Джо Байдън  написа препоръчителни писма  за колеж за сина и дъщерята на Ли.

В друга китайска сделка свързаната с правителството енергийна компания CEFC плати на Хънтър Байдън и първия му брат Джим Байдън 4,8 милиона долара през 2017 г. и 2018 г., според Washington Post. Бившият  бизнес партньор на Хънтър Байдън Тони Бобулински заяви един месец преди изборите през 2020 г.  , че Джо Байдън е бил пряко замесен в сделката за CEFC, преди да стартира своята президентска кампания.

Бобулински каза, че е говорил с бъдещия президент през май 2017 г. за проекта и че Джо Байдън е „големият човек“, описан в имейл същия месец, тъй като дължи 10% дял в инициативата. Друг бизнес партньор, Джеймс Гилиар,  също идентифицира Джо Байдън като „големия човек“.

607

 

 

Републиканците казват, че Байдън е твърде мек към Китай по различни въпроси, включително китайския износ на фентанил, който доведе до рекордните  107 000 смъртни случая от свръхдоза наркотици в САЩ миналата година.  Освен това Байдън рядко споменава интерес към определяне на произхода на COVID-19, който уби повече от 1 милион американци, след като  вероятно е изтекъл от китайска лаборатория.

Снимки и имейли от лаптопа на Хънтър Байдън също показват, че Джо Байдън през 2015 г.  е бил домакин на сина си и група мексикански бизнес партньори  в официалната резиденция на вицепрезидента. Джо и Хънтър Байдън позираха за обща снимка с мексиканските милиардери  Карлос Слим  и Мигел Алеман Веласко.

През 2016 г. Хънтър Байдън изпрати имейл на един от своите мексикански сътрудници, очевидно докато беше на борда на Air Force Two за официално посещение в Мексико, оплаквайки се, че не е получил реципрочни бизнес услуги, след като „Доведох всеки един човек, който някога сте ме молили да доведа до Белия дом на Финг и къщата на вицепрезидента и встъпването в длъжност.“

Бизнес партньорът на Хънтър Байдън  Ерик Шверин посети  Белия дом и резиденцията на вицепрезидента най-малко 19 пъти, докато Джо Байдън беше вицепрезидент, показват дневниците на посетителите на администрацията на Обама, което поставя под съмнение твърденията на Джо Байдън, че не е знаел за бизнес начинанията на сина си.

По време на процеса за импийчмънт през 2020 г. за оказване на натиск върху Украйна да разследва Байдън, защитният екип на тогавашния президент Доналд Тръмп цитира дневници на посетители, които показват, че Джо Байдън се е срещал с партньора на сина си Девън Арчър през 2014 г. по времето, когато Хънтър Байдън и Арчър се присъединяват към борда на Burisma.

Откакто баща му стана президент, Хънтър Байдън започна кариера в изкуството, търсейки по $500 000 на парче за начинаещите си творби. Белият дом разработи план тези продажби да бъдат „анонимни“, за да предотврати теоретично евентуална търговия с влияние. Миналата година Хънтър получи  най-малко 375 000 долара  за пет отпечатъка на изложба в Лос Анджелис, на която присъства един от номинираните за посланик на баща му, кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети. Не е ясно колко допълнителни продажби може да е направил.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1265282
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол