Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2022 09:05 - Тъй като COVID и „The Vax“ досега не успяха значително да „убият стадото“, както искаха глобалистите, историята показва защо „Черната смърт“ може да бъде следва
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1928 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 15.03.2022 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тъй като COVID и „The Vax“ досега не успяха значително да „убият стадото“, както искаха глобалистите, историята показва защо „Черната смърт“ може да бъде следващият „агент на касапницата“
3 март 2022 г 

https://www.youtube.com/watch?v=HYNB4sAxemk&t=1s

- Избухване на бубонна чума през 2022 г. ще превърне света в гигантско гробище

image

От Don Boys, Ph.D. за All News Pipeline 

Черната смърт (бубонната чума) не е просто страшен факт в историята, но все още е сред нас днес. CDC съобщи , че през последните десетилетия има около седем случая годишно в западната част на САЩ, Колорадо съобщава за 22 случая на бубонна чума между 2005 и 2020 г., а Daily Mail съобщава, че десетгодишно момиченце е починало в началото на юли 2021 г. от чума. През 2015 г. четирима души загинаха от чума в цялата страна. 

Бубонната чума се нарича Черна смърт, защото части от тялото като пръстите на ръцете и краката стават черни от гангрена. Смъртта настъпва в рамките на 2 до 7 дни, често по-рано. По-смъртоносната му форма, известна като пневмонична чума, може да се окаже смъртоносна в рамките на 24 часа от началото и може да се предава по въздуха. 

CCN съобщи на 6 юли 2020 г. „Скандално известната бубонна чума, известна още като „Черната смърт“, отне два живота в Западна Монголия и зарази няколко в китайския регион на вътрешна Монголия….Китай се превърна в паничка на Петри от смъртоносни болести напоследък... .Съдейки по лудостта, която 2020-та ни донесе толкова далеч , може да си помислите, че вече нищо не може да ни изненада. Е, помислете отново. Бубонната чума, тази, която уби половината Европа през 13-ти век, току-що се завърна в Китай и Монголия. Сто четиридесет и шест души бяха поставени под карантина. 

На 20 февруари 2021 г. The Independent съобщи, че бубонната чума е убила най-малко 31 души и е разболяла над 500 в района Биринги в провинция Итури в североизточната Демократична република Конго между 15 ноември и 13 декември 2020 г. Здравният министър каза: „ Ние имат повече от 520 случая... от които повече от 31 са били фатални.“ 

Нови доказателства подкрепят твърдението, че бубонната чума е започнала много по-рано в Китай, отколкото се смяташе. Според зъбни проби, изданието на Cell от 22 октомври 2015 г. публикува проучване, разкриващо, че Черната смърт е присъствала в Китай преди почти 3300 години. „Те откриха ДНК на бактерията Yersinia pestis в седем индивида, най-старият от които ходи по земята около 2794 г. пр.н.е.“ 

Това, което се смяташе за първия регистриран случай на бубонна чума, е в Китай през 224 г. пр. н. е. и отново се появява при първата световна бубонна чума през 540 г. сл. Хр. в Пелузиум, Египет. Това беше по време на управлението на император Юстиниан, известен като „император, който никога не спи“. Чумата се разпространи във всички части на познатия свят за шестдесет години. Мъртвите лежаха непогребани по улиците и „най-накрая десет хиляди души умираха всеки ден в Константинопол“. Жителите на Константинопол се отчаяха с всичките си тела, така че ги поставиха навсякъде, където можеха. Стана още по-лошо, когато черният кон на глада препускаше по улиците на града, защото мелниците, където се смила царевица, спряха да работят. 

Историкът Уилям Розен пише в книгата си „Бълхата на Юстиниан: чума, империя и раждането на Европа “, че чумата „ще отбележи края на един свят и началото на друг. По пътя това би отнело поне 25 милиона човешки живота. Някои казват, че половината от хората в Европа (100 милиона) са били убити преди чумата да напусне през 700-те години. 

Съвременният историк Йоан Ефески описва сцената на разрушението в Константинопол със следните думи – „благородни и целомъдрени жени, достойни с чест, които седяха в стаите на леглата, сега с подути, широко отворени и зейнали уста, които бяха натрупани в ужасни купища, всички възрасти лежат проснати, всички ръстове преклонени и низвергнати, всички чинове притиснати към друг, в една преса за вино на Божия гняв, като животни, а не като човешки същества.” 

Бубонната чума дори нападна император Юстиниан, но той оцеля; неговата империя обаче не го направи. Невидимият бъг слага край на Византийската империя и започва Средновековието. Въпросът е: как бубонната чума и други смъртоносни зарази ще засегнат Америка? 

Чумата се завръща през 1339 г. и става известна като Черната смърт, Голямата смъртност и Голямата чума, убивайки милиони. Други умряха по време на седемгодишен глад, наречен „гладът преди чумата“. През август 1347 г. чумата надменно навлиза в Англия, убивайки още милиони. Един италианец пише: „Жертвите му обядваха с приятелите си и [яха] вечеря с предците си в рая. Тази епидемия отне удивителните 20 милиона живота само за четири години. 

Бубонната чума проби пътя си през Далечния изток към Италия и след това към Европа. Смята се, че търговците от Генуа са превозвали чума в своите товари от подправки, индийско орехче, скъпоценни камъни и коприна. В Сиена, Италия, 75% от хората бяха отсечени като зърно преди ятаган. Както е описано в Cronica Senese от Аньоло ди Тура през 1348 г., „Жертвите умират почти веднага. Те се подуват под мишниците и в слабините и падат, докато говорят. Баща изоставено дете, съпруга съпруг, един брат друг; тъй като тази болест сякаш поразява дишането и зрението. И така те умряха. Не можеше да се намери никой, който да погребе мъртвите за пари или приятелство. 

НАБИРАНЕ НА СПЕШНИ средства от ANP: Поради тежка нова кампания за цензура от страна на „големите технологии“ върху статиите на ANP, ние сме принудени да проведем спешно набиране на средства. Също така искаме да благодарим на всички, които са дарили на ANP през годините. С дарения и приходи от реклами всичко, което поддържа ANP онлайн, ако имате възможност, моля, помислете за даряването на ANP, за да ни помогнете да поддържаме тази борба за бъдещето на Америка в този абсолютно критичен момент от историята на САЩ. По време на систематично, „голямо Технологичната цензура и широко разпространената институционална корупция, търсещите истината медии и алтернативните възгледи са от решаващо значение и ВСЯКО малко помага повече, отколкото можете да знаете!)

image

Епидемиите имат ужасяваща история в историята на човечеството и са довели до огромни проблеми с граждански безредици, прекъсване на труда, икономически бедствия, бунт и гибел на цели популации. Правителствени служители, епископи и римският император обвиниха евреи, прокажени, просяци и цигани, че разпространяват чумата чрез отравяне на водни кладенци, което води до клането на цели общности от мъже, жени и деца за тези предполагаеми престъпления. 

В Германия, Франция, Швейцария и Австрия евреите бяха избити като причина за чумата, тъй като се разпространяваха слухове, че са отровили градските водопроводни системи. В Страсбург 2000 евреи са изгорени живи, а 3000 евреи са изклани в Майнц. Управниците в Полша и Литва предложиха убежище на евреите, като започнаха масова еврейска миграция към тези нации. 

Кралят на Швеция вярвал, че постът в петък и неносенето на обувки в неделя ще умилостивят Бог и ще спрат чумата. Въпреки това въшките по плъховете бяха причината, а не Бог, и чумата продължи да убива двама от братята на царя и капризно се премести в Русия и Гренландия. 

Смъртоносната чума удари лицето на Русия през 1351 г. и през 1353 г. Тя се оттегли, но никога не изчезна, връщайки се спорадично, но не убивайки милиони отново до друго огнище през 1600-те, което също намали значително населението на Европа. 

Лицето на Лондон е разбито от чумата през 1348 г. и на всеки десет години след това до чумата от 1665 г. За 300 години градът преживява 40 епидемии. През тези времена около 20 процента от живеещите в Лондон умират от чума . 

Голямата чума от 1665 г. е едно от най-тежките от многобройните огнища, убивайки 100 000 лондончани само за седем месеца. 

Най-значителната промяна, която дойде с пандемията, беше краят на крепостничеството в Западна Европа, тъй като господарят на имението вече нямаше задушаване върху своите крепостни селяни. Крепостните селяни бяха много търсени, така че не можеха да бъдат принудени да останат при своя господар. Домовете бяха празни, предприятията бяха затворени, а земята бездействаше. Един работник струваше много повече, тъй като работниците бяха малко. Оцелелите имаха по-добри възможности за работа и повишени заплати. 

Петнадесетият век донесе просперитет, тъй като множество къщи бяха празни, след като заразените хора избягаха от фермите и бизнеса си за безнадеждно изцеление и защита на друго място. Нещо повече, чумата разруши общите разделения между висшата и долната класа, което доведе до издигането на нова средна класа. 

Избухванията на Черната смърт през шести, четиринадесети и седемнадесети век отнеха живота на до 200 милиона души , около 30 до 60 процента от населението на Европа! И всички изригвания започнаха в Китай ! 

Бубонната чума удари лицето на Европа през Средновековието, убивайки половината население в някои градове, повече в други. Наличието на чума, непозната за повечето хора, все още е с нас днес, дори в Америка. 

Сега Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че бубонната чума се разпространява в части от Мадагаскар (островна държава точно на изток от Южна Африка), а „слабата система на здравеопазване означава, че може да се разпространи по-далеч“. СЗО съобщи , че от 1 август 2017 г. Мадагаскар преживява „голямо огнище на чума“. Тези случаи бяха „необичайно тежки“. След ноември 2017 г., общо 2119 потвърдени, вероятни и предполагаеми случая на чума, включително 187 смъртни случая, са докладвани от Министерството на здравеопазването на Мадагаскар на СЗО. 

Днес повечето смъртни случаи от чума са в Африка, особено в Конго. Други области с редовни огнища са Танзания, Мадагаскар, Виетнам, Перу, Китай, Монголия и понякога САЩ 

Какво предвещава това за Америка? 

image

Изглежда, че много хора смятат (и знаещите християни знаят), че земетресенията, глада, войните и слуховете за войни са индикация за края на света, какъвто го познаваме. Не, не съм песимист; това учение идва от Библията — а корица на старо списание Time крещеше „Краят на света“. Да, виждали сме бедствия и преди, но не с такава честота и интензивност. Нациите могат да бъдат унищожени, както в миналото. 

Мюсюлманските религиозни учени учеха, че чумата е „ мъченичество и милост” от Бог, осигурявайки мястото на вярващия в рая. За невярващите това беше наказание от Аллах. Някои мюсюлмански лекари предупреждават да не се предотвратява или лекува болест, изпратена от Аллах. 

Папа Франциск дори обеща опрощение на греховете на всички китайски жертви на коронавирус и лицата, които се грижат за тях. Франциск е узурпатор на властта, бълващ фалшива надежда на суеверни, податливи и страдащи хора. 

В исторически план Черната смърт посети много големи градове, но необходимият граничен контрол на някои градски порти, пристанища и планински проходи държаха болестта настрана и някои градове нямаха много смъртни случаи. Въпреки това, когато чумата пристигнала в даден район, тя често убивала 70% от населението! 

National Geographic разкри, че бактерията дори е била изследвана като биологично оръжие от някои страни! Известни нации, които експериментират с биологични оръжия, са Ирак, Иран, Либия, Китай, Русия и Северна Корея. 

Не е демагогия да се предполага, че светът може да се превърне в масивно гробище, тъй като Черната смърт е все още много сред нас, както и китайският коронавирус. 

Тази нощ ще спя добре, защото вярвам на суверенния Бог, който контролира; обаче, докато човечеството не може да попречи на бъдещето, то може да се подготви за известното и да се опита да смекчи неизвестното. 

Надявам се и вие да спите добре тази вечер, поклоннико. 

Тази история първоначално е публикувана тук . Д-р Дон Бойс е бивш член на Камарата на представителите на Индиана, който ръководи голямо християнско училище в Индианаполис и пише колони за USA Today в продължение на 8 години. Момчетата са автори на 20 книги, най-новата „Разсъждения на фундаменталист през целия живот: без резерви, без отстъпления, без съжаление! Електронната книга е достъпна на Amazon.com за $4,99. Други заглавия на www.cstnews.com . Следвайте го във Facebook в Don Boys, Ph.D., и посетете неговия блог. Изпратете заявка до DBoysphd@aol.com за безплатен абонамент за неговите статии и щракнете тук, за да подкрепите работата му с дарение.










Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739378
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031