Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2022 19:10 - БАЙДЪН срещу ИЛОН МЪСК
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Не му е любимо: Байдън критикува Илон Мъск и Twitter за разпространяване на „лъжи по целия свят“ от Cami Mondeaux, Репортер на извънредни новини |  05 ноември 2022 г. 12:35 ч

Президентът Джо Байдън разкритикува придобиването на Twitter от Илон Мъск по време на предизборен митинг в Илинойс в петък, като предупреди, че новата собственост ще доведе до разпространението на „лъжи по целия свят“.

Президентът се оплака от предложението на Мъск, че ще отмени политиките на Twitter за модериране на съдържание , твърдейки, че това ще доведе до разпространение на дезинформация в сайта.

 

Притесненията на Байдън бяха повторени от няколко други, които критикуваха новата собственост на Мъск , твърдейки, че това ще доведе до платформа за реч на омразата и дезинформация.

МЪСК ПРЕДЛАГА СЪВЕТ ДА НАДЗОРЯВА РЕШЕНИЯТА ЗА МОДЕРИРАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО В TWITTER

„Илън Мъск излиза и купува магазин, който изпраща – който бълва лъжи по целия свят“, каза Байдън по време на предизборно събитие за представителите Лорън Ъндърууд (D-IL) и Шон Кастън (D-IL). „В Америка вече няма редактори. … Как очакваме децата да могат да разберат какво е заложено? Какво е заложено? Значи много се случва, много се случва. Но ние имаме огромна възможност.“

 

Мъск многократно е казвал, че възнамерява да отмени някои от политиките за модериране на съдържанието на платформата за социални медии, но поддържа, че това няма да се превърне в „безплатна за всички адска среда, където всичко може да се каже без последствия“. По-късно милиардерът обяви, че ще създаде съвет, който да наблюдава модерирането на съдържанието, отбелязвайки, че „няма да се вземат големи решения за съдържание или възстановяване на акаунти, преди този съвет да се събере“.

Ръководството на Мъск изрази загриженост за няколко, което накара група от повече от 40 организации да напишат писмо до най-добрите рекламодатели в Twitter, призовавайки компаниите да спрат да финансират платформата, защото тя е „ наводнена с омраза и дезинформация“. Междувременно няколко консерватори празнуваха собствеността на Мъск, оплаквайки политиките на Twitter за цензура и твърдейки, че те несправедливо се насочват към дясно ориентирано съдържание.

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ WASHINGTON EXAMINER

Новият главен изпълнителен директор на Twitter защити политиката си, твърдейки, че „точната информация“ никога няма да бъде блокирана или цензурирана от платформата.

„Причината, поради която придобих Twitter, е, че е важно за бъдещето на цивилизацията да има общ дигитален градски площад, където широк спектър от вярвания могат да се обсъждат по здравословен начин, без да се прибягва до насилие“, пише Мъск в отворено писмо . „В момента има голяма опасност социалните медии да се разделят на крайно десни и крайно леви ехо камери, които генерират повече омраза и разделят нашето общество.“





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1260875
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол