Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2016 10:29 - ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ, КОНСТИТУЦИЯТА, ДЪРЖАВНОСТТА
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ,
КОНСТИТУЦИЯТА, ДЪРЖАВНОСТТА
Великата цел на всяка Конституция е да утвърждава и да крепи ДЪРЖАВНОСТТА.
ДЪРЖАВНОСТТА изисква нито за момент страната да не остава без ПЪЛНОЦЕННО РАБОТЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО, способно да решава каквито и да било управленчески проблеми.
Конституцията ясно и категорично е уредила ситуацията, при която Народното събрание се оказва неспособно да избере Правителство, а на Президента са му останали по-малко от три месеца до завършване на мандата.
Ето текста на алинеите от член 99 на Конституцията:
"(5) Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в срока по чл. 64, ал. 3. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание.
(6) Редът за съставяне на правителство по предходните алинеи се прилага и в случаите на чл. 111, ал. 1.
(7) В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство."
ТОВА Е НАПИСАНО В КОНСТИТУЦИЯТА.
НЯМА НИТО ДУМА, НИТО НАВЕЖДАЩ ТЕКСТ ЗА КАКЪВТО И ДА БИЛО КОНСТИТУЦИОННО ФИКСИРАН СРОК, В РАМКИТЕ НА КОЙТО ПРЕЗИДЕНТЪТ Е ДЛЪЖЕН ДА СЪСТАВИ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО.
СЛЕДОВАТЕЛНО, ПРЕЗИДЕНТЪТ ПРЕЦЕНЯВА И РЕШАВА ПО СОБСТВЕНА ВОЛЯ И НА СОБСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ КОЛКО ВРЕМЕ МУ ТРЯБВА ДА СЪСТАВИ РАБОТЕЩО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО.
АКО ПРЕЗИДЕНТЪТ ПРЕЦЕНИ И РЕШИ, ЧЕ В РАМКИТЕ НА ВРЕМЕТО, КОЕТО МУ ОСТАВА ДО ЗАВЪРШВАНЕТО НА НЕГОВИЯТ МАНДАТ, Е ДЪРЖАВНИЧЕСКИ НЕЦЕЛЕСЪОБРАЗНО И ФАКТИЧЕСКИ НЕВЪЗМОЖНО ДА НАЗНАЧИ РАБОТЕЩО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, ТОЙ Е В БЕЗУСЛОВНОТО СИ ПРАВО ДА ПОСТЪПИ ТОЧНО ТАКА, КАКТО ПОСТЪПИ ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЛЕВНЕЛИЕВ.
НИКОЙ - НИТО ГРАЖДАНИН, НИТО ПАРТИЯ, НИТО ИНСТИТУЦИЯ, НЯМА ПРАВО ДА ОКАЗВА НАТИСК ВЪРХУ ПРЕЗИДЕНТА, ОЩЕ ПО-МАЛКО ПЪК ТАКОВА ПРАВО ИМА НОВОИЗБРАНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ.
НЯМА НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА ОТ ПРЕЗИДЕНТА ПЛЕВНЕЛИЕВ.
ИМА НАРУШАВАНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА ОТ ВСЕКИ, КОЙТО СЕ СТРЕМИ ДА ОКАЖЕ НАТИСК ВЪРХУ ПРЕЗИДЕНТА И ДА ГО ЗАПЛАШВА ЕДВА ЛИ НЕ КАТО НАРУШИТЕЛ НА КОНСТИТУЦИЯТА.
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1261275
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол