Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2009 22:24 - ПРОФЕСОР ЛИ? ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ е платен СЛУГА на ДОГАН!
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
2



18.11.2009 г.
 сряда

               ПРОФЕСОР ЛИ???
     Из интервю на Людмил Георгиев...

" - Защо Бойко Борисов нарече ретроградни сили БСП и ДПС?

- Борисов работи с много сериозна революционна терминология, някъде от времето на побеждаващия социализъм - ретроградна, вероломна и т.н. Очевидно толкова си му е багажът и не може да измисли нищо съвременно като аналитични термини. Ако трябва да бъде обвинявана за нещо тройната коалиция в политически план, това е за недотам отговорното отношение към нацията.

- Какво имате предвид?

- Допускането на Бойко Борисов до изпълнителната власт. Отговорни политически формации, каквито са ДПС, БСП и НДСВ, трябваше да осуетят тази възможност. Като партии, разбира се, те ще оцелеят и ще имат своите бъдещи позиции, но времето, през което ГЕРБ управлява страната, ще бъде безвъзвратно изгубено. Дори нещо повече. Те знаеха за какво става дума,знаеха какво очаква страната и не бяха предприети необходимите мерки това да не се случва. Опитът за налагане на диктатура към момента е само едната страна на медала.

- БСП отчете като грешка, че навремето са го принудили да напусне МВР. Но как можеше да се спре Бойко Борисов към властта, след като направи партия и участва в изборите, в които по-голямата част от народа избра него?

- Татяна Дончева го каза много добре. Стратегическият замисъл на бившето управление е: свиваме платната, идва Бойко, изсърбваме го и след това нещата ще станат по друг начин. Това изсърбване за партиите може да е горчива чаша, но за страната е двойно по-горчива. Въпросите, които зададе Антон Кутев от БСП, имат отговори, които се знаят от години.

- А ако не се осъществи сценарият, за който говори Татяна Дончева?

- Далеч съм от кухнята на такива сценарии. И това, което казвам, е резултат на моите лични наблюдения и на обективен прочит и анализ на това, което ставаше и което става в страната...
 

- Бойко Борисов, обяви че в кабинета и екипа му са влезли умни, интелигентни и кадърни хора.

- Ако има предвид Симеон Дянков, той е върхът на сладоледа. И ако това са му експертите, халал да са му... По-интересно ми се струва друго. Като психолог от много време наблюдавам фигурата Борисов и в чисто експертен план смятам, че той има доста сериозни проблеми, които за съжаление се екстраполират и в страната.

- Какви са тия проблеми?

- Личността Борисов е изтъкана от комплекси. Където и да пипнеш, се задава някаква мъка, която в чисто човешки план буди съчувствие. Но основата на основите е неговият дълбинен комплекс за малоценност, който той се стреми по всякакъв начин да компенсира. За специалиста той е отворена книга, която може да бъде четена и разказвана безкрай.

- Това за комплексите не е ли ваше твърде субективно мнение?

- Не е. Например у него още има комплекс към БКП. Напуска редовете на МВР, но не напуска партията. Не е съгласен с департизацията на министерството, но сега говори за забрана на БСП. У Бойко има и комплекс на неосъществения учен. Което впоследствие той го замаскира с типичното ганьовско пренебрежение към хората на науката. Пресен пример е изказването на Дянков за БАН. Ако щете, Борисов има и комплекс към красивите жени. Има и комплекс от миналото си, който си мисли, че преодолява с демонстрацията на пълна власт, за да натрие носовете на бившите си господари. И нещо още по-фрапиращо - илюзия е да се смята, че премиерът и ГЕРБ са с десни политически убеждения. Никога през тези 20 г. не е имало толкова хард социалистическа риторика и политическо действие - Паскалев ми се обади и му дадох пари за ремонта, кметът на Шумен ме помоли, че хората студуват, и му решихме проблема. Друг е въпросът откъде пари, след като бившите са ошушкали всичко."




Тагове:   Доган,   професор,   Слуга,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1264551
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол