Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 06:07 - ТОВА КАЗВА ГАМИЗОВИЯТ...
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1587 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 27.10.2009 06:20


  A+ | A- Сам финансирах тайно звено на ДАНС image Публикувана: Понеделник, 26-ти Октомври 2009, автор: Мила Гeшакова; прочитания: 564; коментари: 0 image

СНИМКА: КРИСТИНА ЦВЕТКОВА

Със Стефан Гамизов разговаря Мила Гешакова

38-годишният Стефан Гамизов е бизнес консултант срещу лоши практики. Компанията му SGE Ltd.предлага услуги, които помагат на чужди фирми да не бъдат въвлечени в корупционни схеми, и ги предпазва от контакти с криминални групи за натиск за придобиване на нерегламентирани облаги. Бизнесменът нашумя със скандални коментари за групи в енергетиката у нас. В неделя в предаването "На 4 очи" по Нова тв той хвърли куп "бомби" за ДАНС и доклада му.

- Г-н Гамизов, преди време фоторепортер на “24 часа” ви “хвана” да излизате от Министерския съвет под зоркото око на неколцина охранители. Тогава казахте, че нямате нищо общо със Сергей Станишев. Но от казаното в неделя по Нова тв се оказва, че май имате. Така ли е?

- Не, никога не съм имал нещо общо със Сергей Станишев. Когато сте ме снимали да излизам от Министерския съвет, съм излизал от среща с Петко Сертов.

- Заявихте, че сте се срещали с икономически съветник на премиера...

- Съжалявам, вършехме нещо, което е от изключителна важност за нацията. Така че се наложи да кажа нещо, което не отговаряше на истината.

- Сега се оказа, че сте много добре осведомен за съдържанието на секретния доклад, изпратен от ДАНС на премиера Станишев, предмет на политически скандал. Имате ли топла връзка с ДАНС и в лицето на Петко Сертов ли е тя?

- Никога не съм имал топла връзка с ДАНС. Просто преди около 2 г. подпомагах г-н Петко Сертов с познание относно методите и конкретните стъпки, чрез които се противодейства на организирана престъпност, покровителствана от политици и служби за сигурност. Не е тайна, че години аз съм близък с корпоративна структура в САЩ, специализирана в разследване на корупция, злоупотреби и основно изграждане на специализирани звена в държавни структури за противодействие на горните две. Ставаше дума за създаването на звено в ДАНС, което в рамките на закона да преследва организираната престъпност и нейните покровители.

- Тази ли е причината, поради която твърдите, че сте били обект на заплаха от убийство...

- Не, аз никога не съм бил обект на заплаха, а съм бил обект на реално организирано такова.

- Организирано от кого?

-Това не е интересен въпрос. Няма смисъл да отговарям на него. По-добре ме попитайте какво съм правил заедно с Петко Сертов.

- Питам ви.

- Петко Сертов търсеше експертна помощ от чужбина как да създаде звено в собствената си служба, за да се бори с политическата престъпност. Той си даваше реална сметка, че неговата служба нямаше капацитет за подобно нещо. Второ, че събраните накуп служби в ДАНС практически са дълбоко свързани с организираната престъпност и с корумпирани политици. Не мога да отрека, че въпросният човек независимо от слабите му личностни качества - страхлив и нерешителен, беше наясно как да действа в такава ситуация. В подобен случай някъде в службата се създава здраво звено от външни хора, които никога не са имали нищо общо със службите за сигурност в България.

- Каква беше вашата роля?

- Аз подпомогнах Сертов да намери хора много далече извън България, бивши служители на западни служби за сигурност - американски, германски и британски, които се занимават точно с такава дейност в държави, разядени от корупция. В резултат на което или създават, или възстановяват служби за сигурност. Между другото, аз с въпросните хора работя от 4 г. на Балканите за предотвратяване на корупция и злоупотреби, само че в корпоративния свят. Или всичко онова, което прави една служба за сигурност в една държава, ние го правим за корпоративни клиенти извън България.

- Прочухте се като консултант по борба с лоши бизнес практики в енергийния сектор...

- Основните ни клиенти са в енергетиката. Но не съм енергиен консултант. Аз горе-долу казах при Цветанка Ризова какво работя. Повече не мога да обяснявам, защото нашият бизнес е поверителен.

И откровено казано, в момента ми е абсолютно все едно кой какво ще си мисли. Защото съм отвратен от това, че българската поговорка “Няма ненаказано добро” се оказа вярна.

- Докъде стигнахте с това звено?

-Много далече. Практически за около 2 г. изнесохме цялото познание за това какво се случва в България. То беше обработено. Беше изготвен план за действие. Бяха изготвени профили на хората, които трябва да участват в него.

Звеното порасна от 50 на 100 души според плана. Беше подготвена обучителната им програма, както и мястото, където ще бъдат обучавани. Точнокогато приключихме предварителната фаза в подготовката на проекта, в дълбока поверителност, между другото, Петко Сертов се огъна, уплаши се ужасно много...

- От кого?

- Не знам... Всички, без изключение, си мислеха, че аз това нещо го правя за пари. Но в един момент осъзнаха, че го правя с вярата, че се върши нещо истинско. Изтече обаче информация за звеното и стигна до ушите на президента, на Румен Петков, навсякъде. След което те осъзнаха колко е сериозно и Иван Драшков се зае да унищожи работата. Безпощадно, доколкото му стигаха възможностите.

- Кой финансираше тази дейност?

- Тъй като в България нямаше кой, подготовката на проекта се финансираше лично от мен. Това беше единственият начин да не изтече информация, че такова нещо се случва.

Напълно разбирам как изглежда това отстрани. И колкото и да е неприятно за някого да го чуе, ние всички вярвахме, че работим за кауза.

- Защо точно към вас се обърнаха?

- Защото съм единственият човек в България, който се занимава с такъв бизнес. Всички знаят, че ние преследваме корупция за корпоративни субекти.

- А защо срещу вас да е готвено убийство?

- Това буквално е първата глупава идея, която им идва в главите.

И решават да унищожат въпросното начинание, като подадат фалшиви файлове в ДАНС, че е нещо друго. Така се ражда прословутият доклад на Иван Драшков, в който сме атакувани аз и впоследствие Алексей Петров. Аз, заради това, което ви разказах, а Алексей Петров - заради амфетамините. Не бих позволил обаче тази история да бъде превръщана от медиите в чалга.

- Споменавате за високопоставен шеф в ДАНС, който подготвял вашето убийство.

- Аз вярвам дълбоко, че Веселин Марков, който е висок шеф в ДАНС, е разговарял с “лошите хора” с молба да бъде решен проблемът “Стефан Гамизов”.

- Защо сте против построяването на АЕЦ “Белене”?

- Защото АЕЦ “Белене” е проект директно създаден от руските служби за сигурност заедно с кръга на Иван Драшков. Замислено е като място, в което политическата корупция никога да не престане. Докато има такова място, няма да има нито правова държава, нито демокрация. Затова съм против “Белене”. Естествено, мога да изредя и много технически, и много финансови аргументи. Водещ обаче е, че АЕЦ “Белене” е хранилка на политическата корупция в държавата.

- Говорите за предсрочни избори напролет. Защо?

- Казвам само, че са желателни, ако Борисов иска нещо да свърши. Поради една много проста причина - ако това мнозинство се крепи на хора като Иван Костов, като Волен Сидеров, то рано или късно ще трябва да започне да се съобразява с тях. А тези хора не са различни от Драшковия кръг. Иван Драшков е любимецът на Иван Костов, на Атанас Атанасов. Не и на Яне Янев. Само че Янев не се чува, казвам го от гледна точка на формалния обществен интерес. Казвам го, защото съм дълбоко убеден, че Бойко Борисов няма интерес към корупцията. И трябва да прецени реално дали ще разреши в ГЕРБ да бъде изградена корупционна номенклатура от силните хора в неговата партия или ще направи решителна стъпка напред, като си подсигури възможност да свърши онова, което се е наканил да свърши.

- Как според вас ще свърши скандалът с доклада на ДАНС?

- Според мен трябва да свърши само по един начин - с Иван Драшков на подсъдимата скамейка. Защото е извършил престъпление по Наказателния кодекс.

- Какво е то?

- В качеството си на длъжностно лице е набедил мен, не знам дали Алексей Петров, за извършване на престъпни действия пред прокуратурата. Само да отбележа - известно ми е, че след като прокуратурата получава този доклад, извършва проверка (говорил съм с човек от комисията). И, естествено, стига до заключението, че няма никакви данни за извършване на престъпление. При положение че телефонът ми е бил систематично подслушван месеци наред и съм бил проследяван какво върша. Това по българския Наказателен кодекс вече е престъпление от общ характер, което се наказва със затвор.

- Какво ще правите оттук насетне?

- Аз съм на крачка от това да стана политически емигрант. Съпругата ми и децата почти са напуснали държавата. Осъзнах за какво става дума в България в пълния смисъл на думата.

Веселин Марков: Болен мозък, недоизлекуван в психиатрия

“Не желая да коментирам болни мозъци, налудничави твърдения на хора, които са останали недоизлекувани в психиатрията - заяви вчера Веселин Марков, шеф на дирекция в ДАНС. - Нека този господин, като има някаква информация, да я предостави на прокуратурата и тя да направи проверка.

Аз съм абсолютно спокоен. Не мога да се притеснявам, защото нямам никакво отношение към тази светла личност.

Но това, че той си е навил някакви глупости на пръста и ги разказва наляво и надясно, не означава, че аз трябва да му падна на нивото и да влизам в полемика, че не познавам някакви си хора, че със сигурност няма никакви СРС-та, за които той говори, и т.н., и т.н.

Не виждам никакъв смисъл да го коментирам."

         ИЗВАДКА ОТ СПРАВКАТА НА ДАНС...
"

Вие сте тук: Начало » Анализи » Само в 24 Часа A+ | A- Дончева и Гамизов в топла връзка image Публикувана: Понеделник, 26-ти Октомври 2009, автор: 24 Часа; прочитания: 717; коментари: 0 image

8 април 2008 г. - наш репортер снима Стефан Гамизов (в средата) да излиза от сградата на МС. Часове по-късно той заяви по bTV, че шефът на "Атоменергоремонт" Борислав Георгиев е убит от енергийната мафия. СНИМКА: ПАРСЕХ ШУБАРАЛЯН

СПРАВКА ОТНОСНО: Действията на лица и кръгове, оказващи деструктивио влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация

Постъпващите в ДАНС данни индикират за наличие на паралелно действаща е държавната власт структура, която притежава сериозни възможности, средства и позиции за влияние върху изпълнителната и законодателната власт, политическия и обществен живот в страната.

Тази структура се стреми към създаването на трайни форми па паралелна власт в държавните институции и служби, функционирането на които да бъде гарантирано независимо от промените па управляващото мнозинство в правителството и парламента. Има категорични данни, че представители на бизнеса, държавни институции, медии и организирани пресилиш групи, в определени случаи предприемат синхронизирани действия за постигане на общи интереси...

Първият опит, след създаването на ДАНС, за компрометиране на ръководни служители в агенцията, включително и за иницииране на техните смени, стартира именно непосредствено преди поредна проверка от представителите на Експертната мисии по прилагането на механизма за сътрудничество и оценка на Европейската комисия. Вероятно момента не е избран случайно.

На 3. 5. 2008 г. в публикация па в-к ..Труд" бизнесменът Стефан Гамизов твърди, че едни от заместници те па Петко Сертов е свързан с организираната престъпност. По оперативни данни, впоследствие пред изключен микрофон, тоЙ неофициално информира журналиста взел интервюто, че има предвид Иван Драшков.

На същата дата в предаването на 6ТВ "Тази сутрин" Гамизов твърди, че има натиск от Европа за операция "чисти ръце", след което обявява, че фигура от висшето ръководство па ДАНС е къртица на мафията. В изказването си тон подкрепя идеята за създаване на агенцията и споделя мнението си, че трябва да й се даде време да заработи добре.

Изказванията на Гамизов пред в-к ..Труд" са коментирани същия ден в разговор между председателя Петко Сертов и заместника му Иван Драшков. Сертов изразява мнение, че това е атака срещу Драшков въпреки, че в интервюто не е посочено име. Споделя, че неколкократно преди това се е срещал с Гамизов в сградата па МС, като го оценява като интелигентен, високо ерудиран и много информиран човек.

Като причина за продължаващите контакти между тях Сертов е изтъкнал демонстрираната информираност на Стефан Гамизов за подробности от живота на Сертов, които не са известни дори и на най-близките му хора

Допълнителен мотив за председателя да поддържа добри отношения с Гамизов е, че той е непредсказуем и потенциално опасен. Това мнение на Сертов се базира на психологическа и психиатрична експертиза на Гамизов (не е известно кой е автора), в която като заключение фигурира посочената оценка. Като доказателство председателят е предоставил копие от тази оценка.

Впоследствие, въпреки настояване oт страна па Иван Драшков. Петко Сертов отказва да вземе публично отношение по случая, като оправдава действията си с желанието на министър-председателя.

Няколко дни след публикацията в присъствието па заместник-председателя Иван Драшков и главните директори Цветлин Иовчев и Веселин Марков, Сертов споделя, че е разговарял с Гамизов и последният му е споделил, че е направил тези изказвания по внушение и настояване от чужбина, без да е уточнил каквито и да било подробности.

По време на този разговор Петко Сертов разпореждала се започне проверка на Гамизов, с цел да се изясни кой стои зад него...

В периода 3-5 юни, се провежда годишна конференция на Европейския център за проучвания в областта па сигурността "Джордж Маршал", в която участват заместник-председателят па Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Татяна Дончева и главният директор па Главна дирекция ..Контраразузнаване" Цветлин Йовчев.

На 04.06.2008 г. по време па неофициална вечеря на част от участниците от българска страна, депутатът Татяна Дончева споделя, че скоро ДАНС ще има нов началник, който е по-добър администратор от Петко Сертов. На следващия ден в разговор с Йовчев народният представител в продължение па повече от час настойчиво се опитва да внуши, че изказванията на бизнесмена Стефан Гамизов са част от сериозна атака срещу заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков, зад която стои председателят па агенцията Петко Сертов и чиято крайната цел е неговото отстраняване.

Според Дончева причината за атаката е убеждението на Сертов. че той няма да може да овладее агенцията докато Драшков е в ДАНС. Тя изразява мнение, че Драшков не трябва да остави нещата така и трябва да отговори па удара.

В разговора споделя, че тя е част от екип, който е в основата на отстраняването на министьра па вътрешните работи Румен Петков, като уточнява, че депутатите Иван Костов и Атанас Атанасов са били успешно манипулирани да работят за интересите па този екип в конкретния случай. Наред е това Дончева прави оценка на Иван Драшков. в която изразява мнение за начина му па мислене, анализ п действие.

На 09.06.2008 г. след ежеседмичното работно съвещание на ръководството на ДАНС и главните директори, информацията е докладвана едновременно на председателя Петко Сертов и заместник-председателя Иван Драшков. Сертов потвърждава, че от редица посоки има опити да се убеди премиера, че докато Драшков е в агенцията, председателят па ДАНС няма да е в състояние да наложи пълен контрол.

Два дни по-късно народният представител Татяна Дончева провежда аналогичен разговор по телефона и с Веселин Марков, които също е докладван на председателя на ДАНС.

От анализа на горното могат да се подчертаят няколко силно обезпокояващи обстоятелства:

- Група лица целенасочено н тайно работи в посока предизвикване на кадрови промени в министерства и структури на държавната администрация;

- Дончева не само споделя мнението си, но активно внушава, че трябва да бъдат предприети ответни действия срещу Петко Сертов, крайният резултат от което вероятно ще бъде остър конфликт в ръководството на ДАНС;

- В разговора ти дава оценка на Иван Драшков, която съдържа елементи на психологически портрет, което показва, че някой някъде събира, обобщава и анализира информация за ръководството на ДАНС.

- Пред министър-председателя са излагани твърдения, сходни с тезите на Татяна Дончева, за наличие на непреодолими противоречия и противопоставяне в ръководството на агенцията, което показва, че инициаторите на конфликта имат достъп до премиера Сергей Станишев.

- Действията на Дончева съвпадат частично по-време и посока с тези на Стефан Гамизов. Това може да означава, както че двамата действат съвместно и синхронизирано, така също и че има съвпадение на интересите надве различни групи вдадения момент.

На 18.07.2008 г. е проведено работно съвещание при председателя на ДАНС Петко Сертов. Обсъдени са резултатите от първоначалната проверка по бизнесмена Стефан Гамизов, при което па председателя е докладвано, че лицето работи в тясно сътрудничество и защитава интересите па бизнесмена Христо Ковачки. Посочени са факти за връзки на Гамизов и с убития Борислав Георгиев, както и данни за връзки на Ковачки и Георгиев със структури па сръбската организирана престъпност.

В резултат от проведените разговори председателят на ДАНС Петко Сертов разпорежда да се открие дело на оперативен отчет на Стефан Гамизов, а на 29.07.2008 г. лично подписва искане за прилагане на СРС по обекта.

В резултат на проведените мероприятия към началото на октомври 2008 г. е установено следното:

Стефан Гамизов има отношения лица, свързани с дейността на организирани престъпни групи Гамизов се определя като собственик на консултантска компания, която предлага услуги за предотвратяване на възможности за възникване на лоши бизнес практики: корупция, нарушаване на правилата на свободна вътрешна конкуренция, осигуряване на защита от корпоративни и криминални групи за натиск за придобиване на нерегламентирани облаги. В началото (1997-1998 г.) той е ползвал протекциите на Стефан Софиянски, Любомир Павлов (Любо Пъпката). Димитър Иванов (бивш председател на Комисията по енергетика към НС 1997-2001 г.) и Асен Дюлгеров, с когото има роднинска връзка. Тези лица осигуряват контактите на Гамизов с консорциум "Мицуи-Тошиба".

Наличните данни показват, че Гамизов не разполага със съответния кадрови и финансов ресурс за консултации в областта на енергетиката и практически работи за интересите па бизнесмена Христо Ковачки. В тази връзка като подизпълнител на неговите фирми, се явяват юридически лица, контролирани от Христо Ковачки. Фирмата "Ес Джи Инженеринг" ЕООД, собственост на Гамизов, има консултантски договор с "Мицуи" за изграждане на сероочиствощи инсталации в "Марица-изток 2". От анализа на дневниците за покупко-продажба на българското дружество за 2006 и 2007 г. е констатира, че значителна част от дейностите са пренасочени към "Атоменергоремонт" АД, свързана с Ковачки.

Установено е, че Стефан Гамизов освен с Христо Ковачки поддържа постоянни контакти и с лица от обкръжението му. По оперативни данни пътуванията на Гамизов с убития Борислав Георгиев са в насока защита на интересите на Христо Ковачки в Сърбия и Македония при осъществяване на инвестициите си в Сърбия.

Ковачки получава пълно съдействие от страна на сръбските държавни власти с посредничеството на криминални структури, свързани с лидера на организираната престъпност Сретен Йосич - ръководител на организирани престъпни структури на Земунския клан и в миналото свързан със сръбските специални служби.

Информацията за връзката между Сретен Йосич и Христо Ковачки се потвърждава в писмо вх. номер 599/08.04.2008 г. от сръбската служба за борба с организираната престъпност. В получената информация е посочено, че зад приватизацията на икономически обекти в Сърбия стои Сретен Йосич, а Христо Ковачки е негово подставено лице.

Анализът на получената до момента информация показва, че е налице връзка между български лица, собственици на енергийни дружества и сръбски и руски структури, свързани с международната организирана престъпност.

Използваните от тях схеми функционират, като официално се лансира идеята за навлизане на капитали от САЩ и страни-членки на ЕС, и се използва ориентацията па българската държавна политика към тези държави, а реално като подизпълнители се включват юридически лица, свързани с трансграничпата организирана престъпност.

Значителна част от контактите зад граница на Стефан Гамизов, който в последните няколко години многократно е пътувал до Германия, Великобритания, Франция. Сърбия, Македония и Гърция, са използвани за лобиране в ползва на Ковачки.

Включването па Стефан Гамизов в проекта на "Мицуи" става факт след активното съдействие на Костадин Иванов Сирлещов, бивш началник на кабинета на министъра на енергетиката и енергийните ресурси и бивш началник на кабинета на министъра на отбраната. В качеството си на началник на кабинета на министъра па енергетиката и енергийните ресурси Сирлещов активно е съдействал за включването на Гамизов в проекта на "Мицуи".

Впоследствие Сирлещов се прехвърля па работа в адвокатско дружество "Георгиев, Тодоров и Ко" и след успешното сключване па договора между МО и израелската компания "Елбит системс", веднага е назначен в министерството. За Гамизов и Сирлещов е известно, че са лобирали в полза на японската компания "Мицуи".

Работната група по проектодоговора, занимаваща се с уточняване на техническите параметри на съоръженията е ръководена от Костадин Сирлещов. Впоследствие Гамизов чрез фирмата си "Ес Джи Инженеринг" ЕООД става главен консултант и доверено юридическо лице па "Mitsui&Co Ltd" при изпълнението на проекта за рехабилитация на блокове 1 - 4, изграждане на СОИ на блокове 1 и 2, 3 и 4 и модернизация па блокове 5 и 6 в ТЕЦ "Марица-изток 2" АД".

На по-късен етап Сирлещов е нает за адвокат на консорциум "Мицуп-Тошиба".

Медийните изяви па Гамизов за обществено-политическия живот в страната са обусловени от дейността на основаната от него Фондация "Референдум БТ", която самият той определя като развиваща дейност, свързана със защитата на конституционните права на гражданите с акцент върху антисемитизма, ксенофобията и расизма".

По оперативни данни Христо Ковачки финансира медийните изяви и PR кампанията па Стефан Гамизов. което е потвърдено при експлоатацията па СРС.

За реализиране па своите интереси Гамизов използва както контактите си в чужбина, така и тези в страната. Засечени са опити па Гамизов за оказване на въздействие върху вземането на решения от Министерски съвет, които касаят свързани с него проекти.

Стефан Гамизов съвместно със съветниците на министър-председателя Ценка Атанасова, Драгомир Стойнев, Росен Карадимов, както и с председателя на ДАНС Петко Сертов н служителката от МС Ирена Борисова работят за реализиране на проект (вероятно за консултантски услуги) с вашингтонската фирма ДДжи Ар Ее", който пряко касае дейността на агенцията. При реализацията на проекта водеща и ръководна роля имат Стефан Гамизов и бизнес партньорът му Костадин Сирлещов. В хода на разговорите те разпореждат и изискват от премиерските съветници да предприемат определени действия, включително и да въздействат върху мнението и поведението па Министър - председателя.

Установено е. че Гамизов е оказал натиск върху съветниците и Петко Сертов. Предложението, касаещо ..Джи Ар Ес". да бъде внесено па заседание па Министерски съвет на 31.07.2008 г. В периода па провеждане на две от заседанията на МС (31 юли и 7 август) той активно контактува със съветниците Ценка Атанасова. Драгомир Стойнев и Росен Карадимов, включително отправя индиректни заплахи към тях.

По данни от СРС за Гамизов е важно предложението да бъде внесено на 31.07.2008 г.. тъй като е поел ангажимент към американските си партньори. За получаване на предварителна информация за дневния ред па заседанието на МС той провежда разговор (на 30.07.2008 г. в 22,29 ч) с Ценка Василева Атанасова. Тъй като Атанасова е запозната с проекта едва преди няколко дни от Петко Сертов (27.07.2008 г.), поема ангажимент да проучи детайлите като се срещне с пето. Веднага след този разговор (в 22,34 ч) Гамизов се свързва по същия въпрос с Драгомир Стойнев, от когото получава уверения, че ..има голям шанс", тъй като щяло да влезе в последния момент, въпреки че не е предвидено за разглеждане. Стойнев споделя, че от Петко (Сертов) е разбрал, че ..евентуално тая седмица би трябвало да влезе".

На 31.07.2008 г. в 15,19 ч Гамизов разговаря със Стойнев, че "нищо не е станало". Стойнев го уверява, че ще стане, но отказва да коментира, като отбелязва, че следващото заседание е на 24 август. Гамизов изразява силно подозрение, че дотогава всичко ще е безвъзвратно загубено, като подчертава "провалихте Петко" (Сертов), "шефът ви провали Петко" и е "много тъжно, защото просто съм наясно какво ще се случи другата седмица."

Гамизов веднага след това звъни на Ценка Атанасова (31.07.2008 г. 15,22 ч) и я упреква, че ..тотално са е провалили", като следващото заседание е чак па 24 август. Атанасова се ангажира ла провери. На 31.07.2008 в 15,25 ч Гамизов звъни па съветника в МС Росен Карадимов и споделя, че "това нещо за Петко" (П. Сертов) пе е минало през МС. Росен изразява недоумение за какво говори, тъй като Петко не му е казал.

Карадимов знае. че Гамизов е трябвало да се срещне е Петко (Сертов) преди две седмици. Гамизов му обяснява, че нещата си вървяха, обаче въпреки договорката" сега разбира, че няма решение на МС, а той е трябвало да тръгне веднага е готово решение за чужбина"(САЩ). Гамизов подчертава, че това ще доведе до страхотно разочарование" (касае проекта "Джи Ар Ес" и пътуване на Гамизов до САЩ). Карадимов подчертава, че не знае пито фирмата, - нито варианта- нищо пе ми е казал" .

Ма 31.07.2008 15,32 ч Гамизов се обажда па Костадин Сирлещои и коментира разговорите си е Атанасова. Карадимов и Стойнев, като изразява съмнение дали не са се отказали". По въпроса на Сирлещов за човека (П.Сертов), който би бил бенифициент". Гамизов му отговаря, че му е изпратил съобщение, но няма отговор. Сирлещов го уверява, че въпросният няма да го излъже. На 31.07.2008 г. в 15,38 ч Драгомир Стойнев му се обажда и Гамизов го заплашва, че нещата могат да придобият катастрофален характер". Стойнев поставя въпроса за кого - Росен (Карадимов) или Петко (Сертов). на което получава отговор, че "Росен ми вдига". Стойнев предупреждава да не казва имена по телефона, но го съветва да говори с Петко. Гамизов обяснява, че той не му вдига и ще разговаря с него чак вечерта. Стойнев поема ангажимента да се свърже с тяхната "общата позната" (Ценка Атанасова) или да види каква е програмата му (П.Сертов). На 31.07.2008 г. в 16,35 ч Стойнев му звъни и му съобщава, че "следващата седмица ще има Министерски съвет", но Гамизов е възмутен, че ..никой не знае какво става - "Петко пе знае какво става, вие не знаете какво става?". Стойнев го уверява, че не е свършено, по отново го предупреждава да не го коментираме".

На 31.07.2008 в 17,48 ч Драгомир Стойнев го информира, че грешката е в администрацията за това не е внесено на заседанието на МС, но поема нещата и следващият четвъртък (07.08.2008 г.) "минава". Гамизов го предупреждава, че ако стане фал, просто тогава ще стане катастрофата вече".

Гамизов се интересува дали е говорил с топ-боса", но Стойнев, който неколкократно му повтаря да не коментира по телефона и го прекъсва отново с думите: "Щото телефонът ми вече се следи-затова, моля те!"

Ha 3I.07.2008 г. в 21,34 ч и разговора с Вера- Вера Димитрова Джамбазова-Найденова, собственик и управител па "Ориндж Пи Ар" ООД, по повод PR-кампанията му Гамизов споделя, че ,.наште хора днеска почти се обесиха-Станишев и компания!" и ако не са хората във Вашингтон", които са го помолили (Гамизов) да им даде последен срок до следващия петък, в буквалния смисъл на думата, тия пичове просто, просто...".



Тагове:   казва,


Гласувай:
1



1. kosara2008 - :))))-
27.10.2009 15:46
ама тази дончевица голЕма въртиупашкъ била, малиййййййй,изсглеждъ е спициалисзка инъче как да си обясня все силови мъже около ней, нема ли мъниекенки що ли?
:)))-
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1261231
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол