Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 08:55 - ЕЗИКЪТ на ОМРАЗАТА..., КОЙ КОМУ ГОВОРИ с ТАКЪВ ЕЗИК?
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2124 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 01.10.2009 09:58


   01.10.2009 г.
  четвъртък

              ЕЗИК на ОМРАЗАТА?
     Словосъчетанието "език на омразата" е, разбира се, метафора. Езикът си е език, с него човекът може да изразява всичко, което мисли, чувствува, прави. Но очевидно хората, които напоследък превърнаха тази метафора в клише, искат да ни кажат, че някой чувствува омраза към някого, изразява тази своя омраза с думи и така започва да говори с "езикът на омразата".
          Ахмед Доган, Лютви Местан и други политици от ДПС са хората, който настойчиво лансират идеята за съществуването на такъв език днес в България.
         Кой кого мрази според тях?
         Според тях етническите българи мразят етническите турци и етническите цигани, а православните християни мразят мохамеданите. Именно този факт предизвиквал страх в душите на "мразените", карал ги да се "обединяват" върху етнически и религиозен признак. Така Местан обяснява и опита за създаването на Юзеировата мюсюлманска партия в село Славяново...  
          Цялата бъркотия по тези въпроси има един единствен корен - на етническите различия между хората се придава национално, гражданско-политическо значение и смисъл. Огромната част от българската нация действително мрази Ахмед Доган и цялата върхушка на партията ДПС. Но го мрази затова, защото е доносник и агент на Държавна сигурност, защото се държи като политически олигарх, защото се е обогатил и живее незаконно, а съвсем не защото е някакъв етнически мелез.
             Нацията мрази огромната част от българските политици, защото позволиха да бъде ограбена и сами я ограбват. Доган е част от тези политици-грабители на нацията. Но той иска да пренасочи тази политическа омраза към него в етническо русло, за да се изкара като защитник на уж мразените етнически турци и цигани-мюсюлмани.
             Същевременно е необходимо да се каже, че проявите на етнически национализъм не са характерни единствено за партията ДПС. 
            Всички български политици трябва не само да престанат да използуват термините "етнос" и "религия", но трябва да им бъде забранено да ги използват. Щом си пилитик и държавник, за теб хората са абсолютно равноправни ГРАЖДАНИ на държавата, а не са етнически българи, етнически турци, етнически цигани и прочие...  
           Именно политиците са тези, които насаждат отгоре надолу разделение и противопоставяне между хората по етнически и религиозни признаци. Това е старата римска максима: "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!".
          Политиците са тези, които говорят на езика на омразата, а не нацията в своята гражданска цялост. 
         
           


Тагове:   език,


Гласувай:
6



1. wonder - Мъдрец!
01.10.2009 18:32
И първо бе Словото...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1260473
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол