Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2018 06:17 - ФИЛИПИКА ПРОТИВ БЕЗУМСТВОТО...
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1185 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ФИЛИПИКА
ПРОТИВ БЕЗУМСТВОТО
НА БЪЛГАРСКИТЕ МИЛИОНЕРИ

ФАМИЛНАТА ми НАСЛЕДСТВЕНА КЪЩА

Къщата ни, разположена върху голям парцел непосредствено покрай реката, строихме през 50-те години на миналия век. Като изключим циглите на покрива и железата, всички останали материали са добити със собствен труд.

Дядо ми Дуно извади камъните от местността „Камика” за основите и първия етаж на къщата, баща ми, майка ми и аз копахме земята за тухлите и направихме собственоръчно самите тухли включително до тяхното изпичане, дърветата сякохме и обработвахме от своята гора, помагахме на строителите като общи работници.

Къщата е двуетажна с размери 100 квадратни метра на етаж. Състои се, така да се каже, от две различни части – северна и южна. Северната част е правоъгълна с по две стаи на етаж, южната е квадратна – по една стая на етаж в средата на къщата и две тераси от изток и запад. Източната част на парцела опира в брега на реката, а на запад къщата излиза непосредствено на улицата, точно на мястото, където е разположен кръстопът.

Като седна на западната тераса, мога да си провеся краката над улицата. Когато има слънце, то през целия ден огрява ту източната, ту западната тераса. На източната тераса, където при хубаво време закусвам и обядвам, е пропълзяла голяма асма с грозде, на западната е масата за вечеря и няколко стола за общуване с комшиите, когато решат да се отбият и да се поразприказваме.

През нощта селото тъне в космически мрак и плътна тишина, разкъсвана само от кучешко пролайване.

Сутрин се събуждам и ставам много рано, между 4 и 5 часа. Приготвям си кафе, включвам компютъра и работя до разсъмване, когато излизам на западната тераса, пия ново кафе и разговарям с нарядко минаващите съседи. После отивам до магазина-барче да си купя хляб и нещо друго, пия кафе и разговарям с хората от селото.

Къщата е здрава за векове, удобна и уютна. Климатът е отличен, реката е под носа ми, на края на парцела над реката има каптиран извор.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1264525
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол