Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 07:27 - АХМЕД ДОГАН и неговата ОМРАЗА към БОЙКО БОРИСОВ
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1317 Коментари: 4 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 АХМЕД ДОГАН и ОМРАЗАТА към БОЙКО БОРИСОВ
/Из доклада му на 19.01.2013 година/
„ПЪРВИЯТ ПРОБЛЕМ на България и на цялата демократична общност в страната е категоричното възстановяване на Демокрацията!
Демокрацията е стихията на Гражданското общество, която чрез изборното право за представителност на социалните структури в управлението прави сериозен пробив във Властовата система на абсолютната неограничена власт, но не я елиминира напълно от Историята. Въпре¬ки това Гражданското общество има статуса на политически и ценностен контрапункт на националната държава. В този контекст Демокрацията е и резултативен продукт (резултанта) от взаимодействието на властовите отношения на гражданското общество и държавата:
Навярно тепърва ще се анализира "случаят ГЕРБ и Бойко Борисов" в най-новата история на България. Най-вече от гледна точка на въпроса:
- Защо след близо 20-годишен преход към пазарна икономика и демокрация Властовата система на държавата беше обсебена от идентифицирани "летящи обекти" от подземния свят?
Уважаеми дами и господа,
Скъпи фенове на Демокрацията!
С ваше позволение бих искал да се изповядам пред вас като човек, който е преживял катарзиса на Подмяната на Демокрацията с Диктатура.
Демокрацията не е веднъж завинаги зададена обективна реалност като ценностна система.
Демокрацията се оказа много уязвима, с перманентна потребност от грижи за утвърждаване и развитие.
Инерцията в нашите модели на поведение и рутинността във възприемането на нейните ценности се заплащат с много висока морална цена.
До такава степен се объркваш, че дори не можеш да си обясниш какво се е случило!
И защо си бездействал, когато всичко е ставало пред очите ти?!
Когато осъзнаваш какво си допуснал като част от политическия елит на страната, вместо търсене на рационално обяснение, се стъписваш още повече. Защото започваш да проумяваш за какво става въпрос.
Виждайки как реагира медията и обществото на поведението на един мачо като Герой-спасител, ти става тъжно и мъчно.....Но чувството на вина от политическо
бездействие не те утешава, а те тормози дълбинно и вертикално....
Когато за пореден път преживяваш спектъра от възможности на Демокрацията и разбираш своя дял от общата вина, който превръща възможността за Диктатура в действителност, вече си готов да отсъдиш, че това е най-важният урок на Демокрацията, който обаче не трябва да се повтаря. Защото политик, който не е бил в час на този урок, не знае цената на Демокрацията. Такъв политик е станал жертва на рутината и инерцията...
Страхотен урок. Неповторим, драматичен дори. Диктаторите не разбират от базови ценности, политическо целеполагане и стратегия за развитие на страната. Но Те по-добре от нас усещат инстинктивната сила на Властовата система и нейните инструменти. Особено микрофона, камерата и силовите инструменти. И всичко, което може да служи за принуда и рекет.
Могат да ти вземат бизнеса, но ти трябва да се чувстваш благодарен.
Могат да те фалират, но ти трябва да мълчиш и да се страхуваш. Защото може да последва и нещо много по-лошо.
Могат да те компрометират чрез медията до такава степен, че гледайки се в огледалото, да не се познаеш.
Могат да фалират и държавата, стига това да им гарантира собствено оцеляване и житейска сигурност.
Но диктаторите, като нашия Герой-спасител, са странни хора. Колкото и да са суетни и арогантни пред камерата, в същата степен са неуверени и страхливи в бъдещата посока на времето. Затова тях изключително много ги интересува Оцеляването. Дори го трансформират в политическа стратегия на държавата и обществото.
Неслучайно основният предизборен трик на нашия Герой-Спасител не е някаква програма или модел за развитие на България, а "събуждането на инстинкта на българина за оцеляване". Разбира се, това внушение задължително се свързва с виртуалната турска опасност и с ДПС като продукт на Османското културно наследство на Балканите.
Дотук добре. Машината на страха е конструирана по "свой образ и подобие" и пусната в действие. И тя започва да произвежда необходимия за събуждането на инстинкта за оцеляване продукт - Страха. Но въпреки всичко, нашият Герой-спасител не се чувства сигурен, той иска да бъде презастрахован и затова решава в приятелски порядък да се обърне към турския си колега от Анкара да му се притече на помощ с каквото може. И естествено колегата му от Анкара откликва положително...
Не искам да коментирам поведението на чужди премиери от коректност, въпреки че имам морални основания за това.
Искам само да припомня на нашия Герой-спасител, тъй като не обича да чете и хабер си няма от История, че няма нищо ново под слънцето на Историята. Затова той вероятно не знае, че така влиза в странни отношения, които имат аналогични модели в историята на Балканите...
Стремежът на диктаторите към абсолютната власт е без граници. Те обикновено започват с показна прилежност, за да се харесат на публиката. Достигат своя апо-гей с популизъм и демагогия на тема Справедливст. И накрая стават жертва на същата машина на властта, която са създали.
Но пакостите, които правят, са толкова големи, че след тях са необходими години за нормализиране на света, който са командвали...
Така например:
- За първи път от началото на прехода политическият елит на страната започна да артикулира темата за "Защитната система на Демокрацията";
- За първи път се прави реална организация от различни партии за "Сигурността на вота на избирателите";
- За първи път политиците започват да разбират как колаборацията на МВР и част от медиите на страната може да се превърне в месианска основа на Властовата система и да подмени Демокрацията с авторитарна диктатура.
Тъкмо затова ПИ-2013 трябва да имат за основна цел спасяване на Демокрацията. ДОРИ и с ЦЕНАТА на НЕПРИЗНАВАНЕ на ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ. Защото от гледна точка на изборния закон, приет самосиндикално от упра¬вляващите, е важно кой брои бюлетините, а не колко са гласоподавателите."
Забележка:
Целият текст е абсолютно точен подробен цитат от така и НЕдочетеният доклад на Ахмед Доган пред Националната партийна конференция на ДПС.



Гласувай:
0



1. yolo39 - Здраве, поздрав от с Лик , от Иоло иолов
27.09.2017 20:58
Които е роден в с Лик е велик. Няма по хубаво село от наше село. Да още е хубаво, но е поупостяло. Кръстосах го с джипа;глухи къщи и пусти улици. Сам пред кръчмата на Мариновото видях 5 човека-вероятно постоянния и контингент.
И реката почти пресъхнала. Стана ми мило и тъжно.Цръквата е боядисана в бяло,станала е като нова.Зная ,че и ти обичаш това наше родно село Лик.
цитирай
2. lik - Здравей, Йоко!
28.09.2017 13:38
Приятно ми е да получа вест от теб...
Това лято аз ходих три пъти по десетина дена в Лик, пусто е, да... Особено ми е тягостно пред Вашата къща на площада, където виждам само циганите ....
Искам обаче да те помоля за някои сведения относно твоя Йоловски род, понеже той има централна роля за селото.
Кой бяха братята на дядо ти Йоло?
Помня, че ти имаше чичо, когото съм срещал с удоволствие в някои ресторанти. Само той ли е? А сестри на баща ти, освен с дядо Йоловия род от Гоцовите с кои други сте роднини?
Може би ще се опитам и аз да напиша нещо за твоя род, защото е наистина възлов род за селото.
През лятото аз последните години живея главно във Вършец, където жена ми има добре поддържана къща и по-рядко съм на Лик, но не пропускам.
Поздрави, Йоко!
Радвам се за теб!
цитирай
3. yolo39 - Здравеи, Здравко и честит праздник-днес е ден на сърцето.
29.09.2017 20:55
Разбрах от твоя блог, че и ти имаш пеисмеикър , аз също от 5 години. Доволен съм, за сега работи без грешка.Историята на нашето село е интересна, но се питам, защо досега, при толкова интелигенция излязла от село Лик, никои не изследва историята на селотои не написа книга. Четох в твоя блог, че си се ровил в черковните книги, открил си киорените на твоя Катовски род.По този повод аз ти писах,че нашите два рода имат общ корен(прочетох го в саит на Мездра)Основния създател на селото е бил Иоло-Деветака-създал 9 сина и една дъщеря(Също като-Янините девет братя)Във Врачанска хроника-срещнах няколко реда за село Лик. Старото селище било основано от римски воиници-останали и оженили се за местни жени(Цецо Умара ми е разказвал за иманяр дошел от София и го наел да го води да старото селище да търси съкровища.Така,че можем да приемем, че имаме и римски гени.
Чух , че Иван Алексиев(Сеичов) е писал книга, но не съм я чел)И тук един спомен: 1957 год. на бригада сме в Ослен Криводол. Ти и Иван се спречкахте за нещо,аха да влезете в двубои,та аз едвам ви укротих.)
Сега за наяшия клан-Иоловския: Както писах по горе-прародителя на рода е бил Иоло деветака. Като негови наследнци се смятат:Иоловски я, Катовския, Кицовския, Рапонския, .Петър Иолов-учител -в София-писал книга за сЛик , но не
зная как да се намери. Има наследници в София(една дама води предаване-кухня)
Ето кратката история на моя род:
Дядо ми Иоло е роден 1980 годе. Бил е пето дете-изстрасак. Голямия му брат Нецо бил вече сгоден и наи много се ядосал на родителите си. Дядо останал сираче на две години без маика, на четири без баща. Растял под грижите на 15 годишната си сестра Софрания.Общо били 5 деца: четирима братя и една сестра.
Викали му Иоло Сирачетро. Пренебрегвано , отритвано ,но се оказало жизнено и упорито хлапе. Завършил с отличен четирикласното училище в Лик. Искал да продилжи и след много молби го пуснали да отиде в с Долна Кремена, където имало прогимназия. Приютила го леля му-сестра на баща му. Нт
цитирай
4. yolo39 - пРОДЪЛЖЕНИЕ ЗА Иоловския род
29.09.2017 21:07
Основателя на нашия клан Иоло Христов Иоловси е имал 7 деца: Трима сина: Христо, Георги, Иван и четири дъщери:Гена, Мария, Пена и Стамена.Дядо е бил строг с децата си. Негов принцип бил:"Дете се гали само ,когато спи"И друг негов принцип:"Вечер, седнал на маСАТА сипомисли-заслужил ли си храната, какво свърши днес. Жестоки принципи но важни за възпитанието.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1258223
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол