Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2017 08:20 - Защо сър Нютон "откри" /измисли/ гравитацията?
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1151 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗАЩО сър НЮТОН
„ОТКРИ“ /ИЗМИСЛИ/ ГРАВИТАЦИЯТА?
/Този текст е тезисна идвадка от моята книга „ЧОВЕКЪТ и ПРИРОДАТА в ХОМОКОСМИЧЕСКАТА СИСТЕМА“:
Падането на ябълката в семейната фермерска градина на почиващият върху тревата Нютон се разказва и като анекдот, но истината е много много по-сериозна.
Отделила се от своето физическо битие на неразделна част от дървото, ябълката започва движение, което представлява брутално емпирическо опровержение на ПЪРВИЯТ, фундаментален закон /принцип/ на Нютоновата механика.
Както този ПЪРВИ закон, така и цялата механика /физика/ признава ЕДИНСТВЕНО съществуването и действието на ВЪНШНИ за системите /телата/ СИЛИ, които са способности да предизвикат тяхното ускорително движение.
Движението СВОБОДНО ПАДАНЕ обаче представлява ОЧЕВАДЕН емпиричен факт, при възникването на който ОТСЪСТВУВА действието на каквато и да било ВЪНШНА СИЛА.
Наличието на самото движение СВОБОДНО ПАДАНЕ било тривиален за хората факт на тяхното сетивно познание; тривиален си остава и до ден днешен. Но още по-тривиални са извечните сетивни факти за изгрева и залеза на слънцето, както и за смяната на годишните сезони. А както е световно известно, за тяхното НАУЧНО ОБЯСНЕНИЕ са били създадени коренно противоположни теоретически концепции.
Ето защо тривиалният сам по себе си факт, че съществува движение СВОБОДНО ПАДАНЕ на системите /телата/, трябвало да получи своето научно-теоретическо обяснение. 
Трябвало да получи своето научно-теоретическо обяснение на всяка цена затова, защото не само влизал в противоречие с фундаменталния закон на механиката, но и директно опровергавал този закон. Следователно, за да бъде НЕПРОТИВОРЕЧИВО интерпретиран в парадигмата, че ВСЯКО движение на която и да било физическа система /тяло/ може да бъде предизвикано ЕДИНСТВЕНО от ВЪНШНА спрямо системата /тялото/ СИЛА, то трябвало такава ВЪНШНА СИЛА да бъде открита и за движението СВОБОДНО ПАДАНЕ. 
И сър Исак Нютон „ОТКРИЛ“ /измислил/ тази ВЪНШНА СИЛА в нейното физическо битие на ВСЕОБЩО ПРИТЕГЛЯНЕ между ВСИЧКИ без изключение материални системи /тела/.
С „откриването“ /измислянето/ на гравитацията всичко в механиката се подредило по един напълно непротиворечив начин. Ябълката пада, защото ВЪНШНАТА спрямо ябълката СИЛА на земното притегляне действува като предизвикваща нейното ускорение под формата на СВОБОДНО ПАДАНЕ.
В действителност още Джеймс Максул, а после Алберт Айнщайн, както и други велики физици стигнаха до извода, че гравитация като всеобща сила на притегляне между системите /телата/ не съществува и не би могла да съществува. Не може да съществува затова, защото така, както е постулирана от Нютон, гравитацията би трябвало да действува ИЗВЪН времето, да си бъде атрибутивно присъща на телата заедно с факта на тяхното СЪЩЕСТВУВАНЕ.
ДА, има такава атрибутивно присъща на телата СИЛА, но тя не се нарича ГРАВИТАЦИЯ; нарича се СИЛА на ТЕЖЕСТТА. 
А СИЛАТА на ТЕЖЕСТТА е, разбира се, ВЪТРЕШНА СИЛА на системите /телата/.
Всички физици знаят, че между силата на тежестта и постулираната гравитационна сила се приема отношение на количествена тъждественост /еквивалентност/. Именно това приемано отношение на количествена тъждественост спасява физиците от абсурда да търсят нещо, за което би трябвало да знаят, че то НЕ съществува.
Големият английски поет Александър Поуп е посветил на сър Исак Нютон едно знаменито апологетично стихотворение, в което Нютон ни се явява като новият Моисей.
Каква гениална шега на историята... 
Поетът е налучкал нещо, за което никак не подозира. Всеобщата гравитационна сила на сър Исак Нютон съществува толкова малко, колкото малко е чувал с ушите си Моисей гърмящият глас на Бога.
ТОЛКОВА МАЛКО, ЧЕ НИКАК ДАЖЕ!


Тагове:   Нютон,   гравитация,


Гласувай:
2



1. lexparsy - И не само...
15.07.2017 11:11
И трите му закона са Грешни и изопачени...
в оригинала пише Силата е СЪЩНОСТТА (а не причината) НА (за) Взаимодействието
А това за Противодействието си е само частен случай...

Жалко е че не останаха "Учени" които мислят и вижда трезво... и то във всчики области на т.н. НАУКА ...
В началото на миналия век измислиха (скълъпиха) и наред с "великия" Айншайн толкова откровени лъжи че Ни трябва 5 пъти повече време от обраУванието за да го компенсираме...
А за децата ни дето все още ги учат Така???
цитирай
2. vedrina - !!!
15.07.2017 11:32
Мммм....!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1258271
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол