Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2017 15:38 - ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ все още се учи на занаята...
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 871 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.03.2017 15:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 НАЧАЛОТО... КРАЯТ  ...
imageЦветан Василев и Делян Пеевски поднасят подарък на Тошо Тошев за рождения му ден, 7 декември 2010 г.  Източник: БГНЕС/ПЕТКО НАЛБАНТОВ Още по темата
  • image

    Т. Дончева: Медийният монопол си създаде партия
    30.01.2014

  • image

    Цветан Василев: Президентът Плевнелиев защитава икономически интереси
    25.03.2013

  • image

    Иво Прокопиев пред "Щандарт": България е фасадна демокрация
    16.09.2013

"Корупцията в България е основен проблем, но не между фирми, а между политици. Политиците в моята страна се мислят за всемогъщи и недосегаеми. Но това ще се промени рано или късно, а кризата ускорява този процес на промяна. Политическата система в България е на път да се промени много скоро".

Това заявява българският бизнесмен Цветан Василев в обширно интервю за германския вестник "Ханделсблат", публикувано днес. 

"В България имаме свободата да спорим публично за всичко. Не съм сигурен, че в много от западните страни тази свобода е така осезаема. Проблемът ни в България обаче е, че не намираме общи цели, за които да си струва да се борим политически", смята бизнесменът.

Конгломератът на Василев допринасял с над 10% за българския брутен вътрешен продукт, посочва изданието, цитирайки самия Василев.

"Ние, българите, не сме най-голямата заплаха. Европейските правила от десетилетия гласят, че това е съюз със свободно движение на хора, услуги и капитали, но в момента ЕС не е готов да приспособи рамковите условия на старите принципи. Това означава, че през изминалите години нещата са се объркали", посочва бизнесменът пред германското издание.

"Старите страни членки не бива да са изненадани след разширяването с нови страни от Югоизточна Европа, че българите напускат родината си. Това е нормално, при положение че заплатите в Западна Европа са десет пъти по-високи, отколкото в България и в Румъния", отбелязва той.

Западна Европа се страхува, когато става дума за имиграцията, защото трябва да се изправи срещу собствените си проблеми, казва Василев, изразявайки съмнение, че българските или румънските имигранти ще бъдат най-голямото предизвикателство за Европа.

"Ако България и Румъния получат толкова много средства, както Испания, Португалия и Гърция навремето, ще бъдат по-добре. За мен това неравно третиране на страните е несправедливо", казва още Василев.

"По мои изчисления, България не получава повече средства, отколкото плаща в хазната на ЕС. Моята теория е, че не може да се поддържа функционираща система, ако някои страни се разглеждат като "икономическа тежест. Сякаш тези различния в момента не се разрешават като проблем, а се "отглеждат". Това е най-голямата ми тревога", категоричен е той.

Любопитна подробност е, че от 2005 до 2007 г. издателска група "Ханделсблат" е собственик на 50% от "Икономедиа" АД на Иво Прокопиев, чийто публичен конфликт с Цветан Василев е добре известен. 

Източник: БТА     397Коментари Тагове Цветан Василев image Реклама АКЦЕНТИdariknews.bg image Гроздовата ракия е вредна за мозъка, ако се приемат повече от 40 мл. дневно image Задава се по-топла седмица image Най-печелившите анимации на всички времена image Обявиха София за най-лошия град за живеене в ЕС Последни image САЩ натиснаха и Китай отстъпи Преди 31 минути image Ако искаш да правиш секс, трябва да спазваш тези правила Преди 1 час image Местан: Турция не ни е враг Преди 2 часа image Най-ужасяващите места в Русия Преди 2 часа image Нападнаха и потрошиха автобус на ДОСТ Преди 3 часа image Можем ли да открием заровени пиратски съкровища Преди 3 часа image Лофотен, Норвегия: очаквай неочакваното Преди 4 часа image Стрелба в Париж, евакуираха летище, търсят експлозиви Преди 5 часа



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1264841
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол