Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 16:40 - ЛЮТВИ МЕСТАН, КОРНЕЛИЯ, РЕШЕТНИКОВ
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДО

Г-Н ПРЕЗИДЕНТА

НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО

Г-ЖА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА 43ТО НС

НА Р БЪЛГАРИЯ

ДО

Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА Р БЪЛГАРИЯ

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМА Г-ЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕМИЕР,

„Червеното таке падна, келят се видя.“ Това е опит за буквален превод на турската поговорка „takke dьştь, kel gцrьndь“.

Припомняме Ви я по повод на отчаяните опити на председателя на БСП г-жа К. Нинова да отрече безспорната руска намеса чрез генерал Решетников – директор на РИСИ, във вътрешната политика на България и в избора ни да бъдем европейска и натовска държава. Скандалът придоби театрални измерения след твърденията на г-жа Нинова, че ген. Решетников лъже за разговорите си с нея. Безспорно е, че някой лъже.

Българското общество трябва да знае кой.

Който и да лъже, несъмнено са необходими адекватни действия. Освен ако след 27 години от формалното скъсване с комунистическия режим не сме изработили екзистенц минимум демократични рефлекси като нация.

Ако лъжкинята е Корнелия Нинова, то въпросът, който стои включително пред избирателите на БСП, е може ли лъжкиня да оглавява партия, която има претенция за властта. А въпросът, пред който е изправено цялото българско общество, е може ли лъжкиня да управлява България. Ако обаче лъжецът се казва Решетников, ние сме изправени пред не по-малко сериозен проблем.

Ако вярваме на Корнелия, че лъжецът е Решетников, то какви биха били целите на Решетниковите лъжи пред Царьград ТВ и пред Георги Коритаров в ТВ плюс. Защо му е да лъже, че в разговори с Корнелия Нинова е поставил въпроса за излизането на България от НАТО като въпрос номер две (номер едно е Радев да стане президент) за след парламентарните избори? Тук само ще маркираме някои от възможните изводи.

Или става въпрос за имперска арогантност, на която последна грижа са българските марионетки и те могат да бъдат осветявани; или, което е още по-злокобно, осветените затова са осветени, защото не са истинското оръжие в имперските амбиции на Москва, а най-тривиален камуфлаж за прикриване на същинските довереници – крайните националисти от ПФ и Атака, идеолозите на големия енергиен шлем от АБВ, анализаторите от Сараите; или … Спираме с предположенията, защото е безкраен инструментариумът на пропагандната и хибридна война на Путинова Русия срещу България, Балканите, ЕС и НАТО.

В прав текст Решетников признава, че Русия има стратегия да отклони България от нейния геостратегически път, като я извади от НАТО. Това е намеса не просто в суверенитета на България, а на НАТО като цяло. Отказвам да мисля, че сме „бездушно стадо“ или „пета колона“ на Москва, за да не предприемем спешен, задължителен, адекватен, демократичен и институционален отпор. Кой да го даде? Премиерът е в оставка, президентът е към края на мандата си. Чуват се отделни анализаторски гласове, но партиите мълчат. Всички вкупом се снишават по тодорживковски пред Кремъл.

Националната сигурност на България е тежко застрашена. Едно правителство, което уважава честта и достойнството на своя народ, дължи най-малкото протестна нота до Кремъл, откъдето да се иска отговор на въпроса дали директорът на РИСИ представя официални позиции на Москва. Съобразно отговора минимум Решетников ще е персона нон грата, без възможност за февруарски или августовски посещения в нашата страна. Къде такава смелост в правителство, което, вместо да се превърне в институционален гарант за националната сигурност на страната, подава оставка.

43-ят Парламент обаче не може да абдикира. Той може да бъде разпуснат едва след като изясни този скандал чрез своя конституционен инструментариум. Най-надеждният инструмент на Народното събрание е Анкетна комисия, която да проучи всички обстоятелства около „спора“ Решетников - Нинова. Защото, независимо кой е лъжецът, българските граждани заслужават яснота по казуса и условия за информиран избор на предстоящите парламентарни избори.

Избори в „мътни води“ ще имат опасен резултат в полза на политически сили, готови раболепно да изпълнят и втория етап от сценария за изваждането на България от НАТО, определен в интервюто на Решетников пред Царьград ТВ като „въпрос втори“.

Нека партиите (без БСП, крайните националисти, ДПС и АБВ), които биха получили проучвателен мандат за съставяне на правителство, да се замислят за този огромен риск за националната сигурност на България, преди да го върнат.

ЛЮТВИ МЕСТАН

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1258334
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол