Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 18:49 - ИВАН КОСТОВ ДЪРЖИ в ПАЗВАТА си КАМА; ТРЕСНАХА ГО с ЧУК по ГЛАВАТА!
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1361 Коментари: 0 Гласове:
0



02.02.2010 г.
 вторник

            Кольо Парамов не става за легитимен щатен съветник на министър-председателя Бойко Борисов; ако не беше се оттеглил светкавично и по собствена воля сега, най-много след три месеца щеше да бъде отстранен против неговата воля.
            Цялото развитие на Кольо Парамов след 1991 г., когато се премества от Златоград в София, представлява едно закъсняло във времето развитие   на самочувствен и самонадеян провинциалист, който няма утвърдено собствено място по върховете на политиката и държавата.
            Такъв тип личност проявява своята естествено притежавана енергия и сила тогава, когато е съмишленик, практически сътрудник и доверено лице  на накой от истински големите.
               Най-напред Кольо Парамов се адаптира към орбитата на Андрей Луканов. Но колко "отдолу-нагоре" гледа той даже през 1994 година, когато е 40-годишен, проличава от следния му личен текст.
               "А. Томов изнесе голяма, пламенна реч, в която много място отдели „на големите личности от културата, които трябваше да го последват“. Усетих как Въло Радев и Генчо Стоев го наблюдаваха остро и като че ли му мереха шапката.
                Огнян Минчев се разфилософства, правейки сравнение между миналата БКП, настоящата БСП и евентуалната ГОР, но не пропусна да отбележи, че това става с „много осигурени пари“. Проф. Карасимеонов го подкрепи, но интелигентно го оспори за старта на ГОР. Петя Шопова ни наблюдаваше, а моя милост, Васил Дончев и Илиян Илиев бяхме като във фризера, заради тежкото професорско тяло и толкова умните хора край нас.

                  На нас, по-младите, ни казваха „шерпите”. А и ние се определяхме като такива. Е, и като такива работехме сериозно по идеите на старите. Носехме, с каквото ни натоварят. Но винаги успявахме да докажем, че сме мислещи хора. 
                  
В края на заседанието на висшето ръководство на ГОР се престраших и поисках да попитам нещо Огнян Минчев."
                     По-късно Парамов е нещо като таран на Александър Томов, а след неговото политическо дискредитиране дълго време беше говорител в България на професор Димитър Иванов от Лондон.
                   Назначаването му за щатен съветник на министър-председателя Бойко Борисов стана в особено неподходящ момент. Защото това назначаване съвпадна с "оттеглянето" на професор Илиян Михов като непосредствен кандидат за вицепремиер, което "оттегляне" няма как да не бъде свързвано с коварната политическа роля, която изигра Иван Костов и воденият от него антураж.
              С назначаването на Кольо Парамов за свой щатен съветник Бойко Борисов категорично каза на Костов, че злонамерените му критики по адрес на професор Илиян Михов не са изиграли никаква роля; просто Бойко си е играещ треньор и капитан на отбора, който единствено по собствена воля решава как да подрежда този отбор.
            Костов се самопреживя като провокиран от министър-председателя и отново задкулисно - при това далеч по-тежко - нападна новия съветник.
           Кольо Парамов напусна съветническия пост мигновено, но вече  извън официалната опасност неговите думи да се приемат като  израз на мислите на Бойко Борисов, тресна Иван Костов сякаш с чук по главата.
            От днешния ден нататък Иван Костов никога повече няма да бъде този, който и какъвто беше до днес. Менторската роля на Командира приключи. Той дълго време ще ходи като замаян от удара със словесния  Парамов  чук по главата и никой няма да го мисли за наставник на Бойко Борисов.
             Така е в живота, Костов, който крие в пазвата си кама, може да получи превантивен чук по главата! 
 



Тагове:   Кама,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1260970
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол