Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 05:39 - ДОКУМЕНТ....
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
0



ПЪЛЕН ТЕКСТ НА РАЗГОВОРА

Водещ:
Сега след секунди в студиото ще бъде Волен Сидеров, но имаме
връзка с Бойко Борисов, ще го включим веднага. Добро утро, г-н Борисов.

Бойко Борисов:
Добър ден.

Водещ:
Бихте ли могли да кажете, от цялата каша, която се образува,
какъв е вашият извод, защото вчера наблюдавах много внимателно при Цветанка Ризова интервю със Стефан Гамизов, който стигна дотам да каже, че е налице специално разузнавателно средство, според което... Заповядайте, г-н Сидеров, според което специално разузнавателно средство е имало поръчение да бъде убит самият Стефан Гамизов, който е обект на справката. Намесва се кръгът "Драшков" и кръгът "Сертов". Какво се случва? Объркваме се вече.

Б. Борисов:
Не, нищо... Първо, добър ден на вашите гости, на г-н Сидеров
и на г-н Цветков, и поздрави за имения ден на Димитровците. Няма нищо за объркване. Просто, преди да стане един премиер премиер, трябва да е ходил войник, поне да е работил за секретна секция или да са го обучили къде трябва да си носи секретните документи, а те са, когато са пратени на един човек да ги чете, да си ги държи в служебната каса. Когато тези документи се пуснат като на сергия да обикалят напред-назад, такива като вас се объркват, обществото се обърква, започва тотално недоверие към специалните служби, въобще към държавата. Е това ни е донесъл до тоя момент г-н Станишев със създаването на ДАНС, доклад след доклад в лоялни граждани, на флашки и къде ли не, и то само поради една причина - неспазване на инструкциите за съхранение на тези информации, наречени класифицирани.

Водещ:
Можете ли да кажете защо не сте попитал Алексей Петров откъде го има този документ, за да ви го връща, след като самият той е обект и на тази разработка, и вие отбелязахте, че не е редно да разполагат героите на сюжета със самия текст? Попитахте ли го откъде го има?

Б. Борисов:
Попитах го, разбира се.

Водещ:
И той какво ви каза?

Б. Борисов:
Споделил съм го с главния прокурор.

Водещ:
Моля?

Б. Борисов:
Споделил съм го с главния прокурор. И аз се надявам главният прокурор в рамките на днешния ден, хората, които извършват проверките, защото те са елементарни, да повдигнат обвинение на длъжностните лица, които са допринесли за всичко това.

Водещ:
А защо не споделите и публично, след като и бездруго всички се опитваме да разберем каква е, така да се каже, цената на истината?

Б. Борисов:
Защото не съм адвокат или не съм лице, което да запознава обществото с кой откъде и как намира тези доклади. Моят предшественик е получил документ, който трябва да чете само той, сиреч само неговите очи трябва да виждат. Ако го е дал на някого, той, вместо от Бяла Слатина да обяснява какво трябвало да се прави или какво е направил, той имаше един-единствен полезен ход - да ми се обади, да се срещнем, да извикаме главния прокурор, да си спомни на кого е дал документа. Главният прокурор да арестува един по един по веригата всички, които са предизвикали това нещо, защото той няма право на ръка да го дава, да го връща...

Водещ:
Вие сигурен ли сте, че е така? Да не би някой от ДАНС да го е извадил и сега да го дискредитира по този начин самия Станишев? Сигурен ли сте, че той го е дал на ръка на някой заинтересован?

Б. Борисов:
Вие, изглежда, не искате да схванете, не искате да схванете, а, изглежда, и няма кой на премиера бившия Станишев да му обясни, че съгласно Наказателния кодекс, глава 12, когато има подобно престъпление, то е до 5 години затвор. А когато има вредни настъпили последствия, както в случая, разбирам от вас, че лица снощи по национални телевизии са коментирали, сиреч не само едно лице е гледало този доклад, това означава, че има тежки последствия. И аз не знам Станишев дали разбира какво му се е случило.

Водещ:
Аз също.

Б. Борисов:
И никой не го набеждава, набедил се е той с това, че вече няколко месеца не излиза да каже къде е тоя доклад.

Водещ:
Имате ли данни, това е изключително важно, че се е готвело от върховете на ДАНС поръчково убийство чрез Таки на лицето Стефан Гамизов? Той твърди, че е трябвало да бъде убит и за това нещо се знаело, и се намесва г-н Драшков във, за разговор с Таки?

Б. Борисов:
Аз мисля, че... нито имам желание да коментирам съдържанието на справката, нито нейната... в смисъл какво пише вътре, нито изказванията на когото и да било. Има Закон за класифицираната информация и начина, по който се работи с нея. Настъпили са, виждате, вредни последствия. От кабинета на Станишев този доклад е отишъл някъде. Станишев трябва да излезе и да каже на кого го е дал, за да падне напрежението около него. Нищо повече. Всичко друго е оправдание.

Водещ:
Ще закриете ли ДАНС?

Б. Борисов:
Ако в рамките на месец, месец и половина всичко това продължи, да се създават цели медийни групи с документите на службата, която създаде Станишев преди две години, колкото и да ми е важна...

Водещ:
Ще я закриете?

Б. Борисов:
...колкото да има нужда държавата от такава втора структура, която извън МВР да работи по високите върхове на властта и корупцията, виждате, че тя всъщност за две години нищо не е направила. Тя просто е обобщавала едни данни, плашела е едни хора, давала е възможност да се рекетират трети и всъщност в момента Франкенщайнчето, което създаде Станишев, му изяжда в момента главата. Защото те, ако не повдигнат обвинение на Станишев, ще взривят съдебната система. Утре аз ще извадя всички документи пред Министерския съвет на една сергия, ще кажа - който се интересува от нещо, да дойде да чете, защото няма да нося наказателна отговорност.

Водещ:
Ще дойдем, ще четем, разбира се, това в кръга на шегата. Накрая само да кажете - отричате ли, че всъщност сме заложници на битка между две основни групи в системата на ДАНС - Драшков, Сертов или нещо от този род, не е ли ясно за всички, че и нещо подобно се случва?

Б. Борисов:
То се е случвало в продължение на две години и вие сте си мълчали всичките. Сега, ако това не бъде спряно незабавно, просто ще ги изкореня.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1258261
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол