Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2009 13:11 - СТАНИШЕВ: "ИМА ОПАСНОСТ СЛЕДВАЩАТА НЕДЕЛЯ ДА ЗАТВЪРДИМ ВПЕЧАТЛЕНИЕТО, ЧЕ СМЕ БЕЗНАДЕЖДНО ОВЪЛЧИЛА СЕ ВРАЖДУВАЩА ШАЙКА ОТ БЕЗДЕЛНИЦИ, КРАДЦИ И ЗЛОБАРИ"
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 991 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.10.2009 14:35


10.10.2009 г.
   събота

             БОЙКО  БОРИСОВ:
  "Надявах се, че Станишев ще се засрами и ще млъкне..."
 
          СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ
/Един посредствен индивид, но завършен и нагъл демагог, който твърди, че за него, представете си, ЗА НЕГО председателският пост в БСП не бил самоцел... А искаше, завалията, искаше дори втори премиерски мандат.../
            
    Г-н СТАНИШЕВ, по-кротко, бре ЧОВЕКО, СЪВСЕМ СИ ЛУДНАЛ ПО ВЛАСТТА! 14.03.2009 г.
      събота

               Станишев иска пак да е премиер  image Мое задължение е да направя всичко възможно, за да стана отново премиер на страната, това е отговорност за мен и не защото е много приятно, тъй като всички очаквания са насочени към премиера, това е тежка работа, но съм благодарен на съдбата, защото имах възможността да правя неща, които да помогнат на много хора в България.
БСП трябва да си свърши своята работа и да постигне максимален резултат за себе си на изборите, което е важно за страната, защото като гледам какво се задава, а и липсата на конкретни политики как да се борим с кризата и как да се управлява по време на криза от страна на основния ни претендент ГЕРБ, ми настръхва косата, защото може да влезем в каши, които лесно се вършат, но трудно се поправят, смята Станишев. 
Според него е отговорност, а не самоцел БСП да бъдат първа политическа сила и да постигне мнозинство в следващия парламент. "Следващият мандат ще бъде труден в условията на световна криза, защото трябва да опазим България, нашия кораб, нашата лодка, да я преведем през тези бурни води по най-стабилен начин. В условия на световна криза с безпрецедента дълбочина, трябва много голяма национална мобилизация, всякакви партийни игрички са недопустими", подчерта още министър-председателят.                 

Нали сме социалисти?

 

Отново за отговорността, но този път - и за другарството

                       

image



Има опасност следващата неделя да затвърдим впечатлението, че сме безнадеждно овълчила се враждуваща шайка от безделници, крадци и злобари...

За мен е безотговорно да махна с ръка, да зарежа всичко, да гледам отстрани и да оставя партията в ситуация като днешната. За мен е безотговорно да се отрека от успехите на нашето управление, макар и в коалиция, през последните четири години.
Да - не съм незаменим. И други могат да се справят с партийното ръководство. Може би даже по-добре. Но смятам, че е въпрос на отговорност преди това да сме наясно с какви мотиви го правят. Че всички трябва да сме убедени, че водещето желание на новите лидери е да работят всеотдайно и безкористно за доброто на партията и България.
Убеден съм, че в следващите месеци и години не мога да избягам от отговорността да подготвя и предложа такъв нов екип на партията.
Искам да отстояваме три неща и за тях търся последователи:
Първо - БСП е партията на социалната чувствителност, на прогреса и на промените към по-добър живот и не е партия за лична употреба.
Второ - професионално правене на политика, но и с почтеност, която отстоява публичните интереси и решава проблемите на гражданите. Който иска да решава само своите и на близките си - да си тръгва.
Трето - път на можещите, отговорните, безкористните, които обичат България, обичат БСП и социалистическите идеи повече от себе си.
Който не приема тези три мои каузи, нека ми го каже право в очите, а не заобиколно чрез медиите.
Иска ми се да кажа и няколко думи за другарството.
Не на тези, които го разбират само като традиционно обръщение в световната левица, а на социалистите, които вярват в тази ценност, разчитат, че наистина сме другари и ще си помагаме - и в успехи, и в трудности.

Другарско е да казваш истината в очите." 

            ТАТЯНА ДОНЧЕВА
 Няма как да бъдат решени едновременно няколко условия - и обществото да приеме, че в партията има промяна, и върхушката да запази местата си. Появяват се конфликти между групи на върхушката, които в последните дни на практика заеха цялото медийно пространство. Те не могат да решат помежду си следния проблем. Лидерът смята, че може да се спаси, ако отстрани тях. А те смятат, че могат да се спасят, ако отстранят лидера. Нито едното, нито другото за обществото е вярно. То мрази ключови фигури на върхушката повече от председателя. Тях ги мрази, разбирайки, че са личности и с качества за политиката. Но ги мрази по други причини. А председателя смята за несъстоятелен да управлява и не може да го схване като алтернатива на Бойко Борисов. Изходът за партията е да започне да създава алтернативата на управлението на ГЕРБ, а за целта лидерът трябва да бъде отстранен. Това не е проста задача. Партията ни е със 118 г. история и има определени традиции и рефлекси....

- Този конгрес е заложен да не промени нищо и да се запази статуквото. Но страстите, които се разгарят, създават предпоставки за промяна. Защото всички така се ритат помежду си, че накрая може вкупом да се сгромолясат. Освен това партията наистина има нужда от промяна. Ако тази безтегловност продължи още 3-4 месеца, процесът ще стане необратим. И най-добрият пилот не може да вдигне самолета, ако той падне много ниско.

Независимо от юридическите ребуси конгресът има възможност да вземе решение по въпроса за лидера още на това заседание. Ако ме бяхте питали за това преди месец, щях да ви кажа, че е невъзможно. Но сега има предпоставки това да се случи, стига делегатите да изявят желание. Ако не стане, може да се отиде на вариант за нов конгрес след 3-4 месеца, което е по-добро от протакането във времето.



            


Тагове:   неделя,   опасност,   Станишев,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1258403
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол