Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 07:22 - КЕВОРК, КЕВОРК ... СБОГОМ, ТИ НЯКОГА БЕШЕ ЧЕСТЕН ЧОВЕК!
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1635 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 30.06.2009 07:24


    30.06.2009 г.
   вторник

                   КЕВОРК ... СБОГОМ!
           ТИ НЯКОГА беше ЧЕСТЕН ЧОВЕК...

         Кеворк Кеворкян е написал и отпечатал във вестник "Труд" своята поредна дописка, озаглавена така: "Заптиетата та Доган".
          Ето какво пише  в тази дописка:
         "Без никакво колебание мога да кажа, че Ахмед Доган  е най-прозорливият български политик. Грешка е да се смята, че той натъкмява една или друга ситуация, за да извлече максимална полза от нея. По-скоро провижда нещата по един плашещ начин. И най-добрият мадридски гадач на царя може само да му асистира. Нас Бог ни е наказал с една специална слепота - не провиждаме по-далеч от носа си. Вижте най-кресливите му врагове и сами ще се убедите в това. Сетне публикувах дневниците си, които имаха голям успех, и дадох възможност на везирите му - един от тях, българин при това, е особено отвратителен - да изградят стена между нас. Нещо като Берлинската стена, само че аз се усещам в Западен Берлин, понеже не съм тормозен от алчността на везири и пр. сган. Както и да е.

Ще кажа сега за него неща, които нямат да ви харесат - но ще го направя без колебание...

Какво става днес?

Ако най-кресливите противници на Доган бяха по-интелигентни, щях да кажа, че той е довел играта си до съвършеното коварство. Но те не са и това няма да е вярно. Той просто общува с медиите по един забележителен начин...

Доган никога не проявява никакъв курназлък. Той и не казва нищо предизвикателно. Ще ви дам субсидии, понеже аз съм мандатоносителят. Ще обесим Саддам и ще разрушим Ирак, а пък после ще дам възстановителните поръчки главно на моите концерни - би могъл и така да го каже, ако се казваше Дик Чейни.

Доган не казва и нищо необичайно. Необичайно глупаво се държи Овчаров, когато се ерчи пет дни преди изборите: “Какво като Доган бил мандатоносител?” Нищо, само дето те изрита от кабинета преди две години.

Курназлъкът с думи специално трябва да се изследва. Няколко други оперетни фигури пък все дрънкат, че хората се страхували от Доган. Защо да се страхуват? Понеже Кърджали е получил 25 милиона лева, а пък София - само три? - както се вайка Бойко.

Схемите на този човек са гениално прости и също така ефикасни. Говори за обръчи от фирми, сетне нарича себе си съвсем преднамерено бацил. И сега бъдете честни пред себе си, не се сещайте, че сте патриоти само когато стане дума за Доган. Вижте всичките му опоненти, които тия дни пируваха в “Сеизмограф” или “На четири очи”, или където им падне. Има ли между тях кърлежи - не бацили, а направо кърлежи, преструванковци, жалки подмазвачи, приспособленци, истински майстори на корупцията?

За него не е никакъв проблем да предизвика янетата, да ги накара да истеризират и да получи нужния му ефект. Когато същият Овчаров казва, че е време да мислим като българи, това е удар направо в слънчевия сплит на БСП. А като какви мислехте досега, бре, като руснаци ли?

Навремето земеделският вожд Стамболийски се канеше да натика и издави в бургаските блата комунистите. Сега някакво гномче щял да осъди на по 100 години опонентите си. Този дърварски курназлък върши чудесна работа само във въображението им - брадви и просташки излияния. Да им отрежат главите и след това да ги осъдят на 100 години затвор. Вместо сериозни аргументи - брутален кръчмарски курназлък.

ДОГАН отива към 45 депутати, а кърлежите се надпреварват в кръчмарско красноречие и в тъмничарски хумор. Говоренето срещу Доган не върши никаква работа. Нула. Най-шумната кампания - тая на янето - е образец на корупция: плащаш за билбордове и получаваш място в листите.

Тия дни телевизиите достигнаха връхната си спекулативност. Според Нова телевизия в прословутото Рибново религията се използвала за предизборни цели. Но храбрата репортерка не попита други двама храбреци, чиито лица бяха скрити, за кого искат да гласуват. Простите въпроси са непостижими за тия момичета.

Бойко се е фиксирал върху въображаемия бифтек и това също върши прекрасна работа на Доган. “Не съм оракул, но забранил съм си да мисля, че ГЕРБ няма да спечели с 60 процента” - рече Бойко. Забранено ти е, Кево - си рекох и аз. - Млък, никакви съмнения!

Най-интересното от разговора му в “На 4 очи” беше, че Дим Дуков си признал, че има различна сексуална ориентация, затова в партията имало нормални отношения. Не е малко. Освен това не станал президент преди 3 години, понеже искал да бие Вълка в София.

Между другото Бойко се оплака, че в клип на БСП многократно се явява брадва. Да, но най-напред в негов клип някакъв фитнес бабаит започна да цепи дърва - макар че би трябвало да го прави самият Бойко.

А Доган си знае работата. Онзи ден каза, че иска Бог да изчисти душите на хората, които мразят ДПС. Утре ще каже, че се надява Бог да изчисти и умовете им."
            
                                          +

          Кеворк, Кеворк, ти все още притежваш своят забележителен ум и своето забележително перо, но ти окончателно загуби своята честност, Кеворк!??
         СБОГОМ на честността на великият журналист Кеворк Кеворкян!

     



Гласувай:
0



1. tili - Кеворкян никога не е бил велик журналист,
30.06.2009 23:21
а за честта на ченгетата не ми се и мисли. Написал е похвално слово за Доган - нормално - от едно корито лочат!
цитирай
2. rummi - честно, lik,
01.07.2009 01:23
човек може ли да спре да е честен?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1261760
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол