Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2009 13:34 - СТАНИШЕВ се ГАВРИ със СОФИЯНЦИ
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1008 Коментари: 0 Гласове:
0



    12.04.2009 г.

Цветница

СТАНИШЕВ се ГАВРИ със СОФИЯНЦИ

 

image

Кой е истинският вдъхновител на кризата с боклука в София?

image
12 април 2009 | 11:49 | Дарик радио, "Пропаганда"
image

Бойко Борисов, кмет на София

Водещ: Веднага включваме кмета на София Бойко Борисов заради среднощния скандал от вчера. Вчера е имало скандал. Опитът на премиера Станишев да провери как създадения от него кризисен щаб ръководи почистването на София. Докато е проверявал Станишев как работи кризисния щаб, около 30-тина общински съветници от ГЕРБ, СДС и ДСБ са го причакали пред църквата „Св. Георги” и са го посрещнали с викове „Мафия”, „Циркаджия”, „Защо се върна” и са го питали защо е върнал сметопочистването на фирма „Новера”. Премиерът Станишев е обяснил повторното включване на „Новера” в чистенето на столицата с недостига на ресурс от другите фирми. Между 22 и 23 ч. снощи е било това. Подготвили са общинските съветници декларация, нарекли са държанието на премиера „палячовщина”, „глупости”, „демонстрация на сила” в един такъв изключително труден момент за столицата. На телефона е кметът Бойко Борисов. Господин Борисов, чувате ли ме?
Бойко Борисов: Чувам ви. Може би точната дума е: в момента имаме служебен кмет и той се казва Модев, така че е подменен и вотът на народа.
Водещ: Смятате, че е подменен вотът. Вашият избор е подменен с областния управител, така ли?
Бойко Борисов: В момента имаме служебен кмет.
Водещ: Снощи какво се е случило? Вашата информация каква е? Вие бяхте ли там, когато са посрещнали общинските съветници Станишев, който е проверявал почистването на София?
Бойко Борисов: Те го даваха по всички телевизии. Разбира се, тези, които не са казионни и не го бяха орязали.
Водещ: В смисъл?
Бойко Борисов: И утре в 10 ч. имаме извънредна сесия на Общинския съвет, така че това ще се чуе още веднъж. В случая става въпрос, и виковете „Мафия” не са просто площаден лозунг. Точно по подобен начин действа мафията.
Водещ: Как се действа точно?
Бойко Борисов: Създава проблем и след това отива да го реши. Много кратка хронология, без коментар върху нея. Всеки слушател на Дарик ще го разбере. Крайно негативен доклад от ЕС. В него се казва: милиони стотици левове, милиарди левове ще бъдат загубени заради корупционното управление. „Новера” не излиза на работа без никаква причина. София потъва в боклук, пише се за боклука, говори се за боклука, а не за загубените милиарди, които идват. След три дни или пет „Новера” излиза на работа ни лук яла, ни лук мирисала. Между другото камионите, кофите – всички са в складове, фирми и площи на Вълка, забележете. Така че връзката е много ясна. След това, губят се поредни стотици милиони евро от Брюксел. Включително и завчера дирекция „Земеделие” към Европейската комисия (ЕК) казва, че спира отново плащания към България и то за най-най-невралгичната част – земеделието, от което ще произлезе и спиране по преките плащания на земеделците. Какво се случва, обаче, в същото време? „Новера”, без никаква причина седем дни не излиза да работи. През това време ние молим премиера да направи кризисен щаб, молим „Новера” да излезе на работа. И накрая всички политически партии се обединяваме в Общинския съвет и гласуваме 100% да изгоним концесионера „Новера”. Тогава премиерът не се намесва. Нещо повече, казва, че това не му е работа. Когато ние подписахме договори с осем други фирми, разбихме монопола, възстановихме вече нормалното сметоизвозване, влязохме вчера в графиците за започване на миене на града и всички разбраха, че „Новера” няма как да се върне, аз мисля, че това вече е крахът на премиера Станишев – връщането на „Новера”, при положение, че 100%, и включително съветниците от БСП са гласували против „Новера”, за изгонването на „Новера”, той я върна през задния вход без конкурс в града. Значи, оттук какво става ясно? Тогава аз много се питах кой всъщност може да накара една частна фирма да си загуби концесия до 2014 година, седем дни без абсолютни никаква причина да не излезе на работа, след като дори й бяхме платили вече пари. Истинският режисьор на кризата, ръководител, вдъхновител, организатор, се казва Сергей Станишев. И снощи той излезе и се показа. Създава проблем на града и сега като Господ, и то как, връща тази фирма, която всички софиянци, включително и той, когато не събра снега по Нова година, излезе и каза: „София не е почистена добре”. Е как сега тази фирма ще чисти добре? Защото той я е докарал. Значи тогава той самият им е казвал: „Не чистете добре, за да има този проблем в града”. И тази седмица, последните 10 дни ние сме загубили сигурно над 500 млн. от ЕС. Над 500 млн. Но за съжаление българинът е скъп на триците, евтин на брашното. Интересува го какво станало снощи, че в коя държава премиерът излиза да проверява дали Вълка чисти. И той декларира снощи, Станишев, че няма общо със зайци, вълци. Напротив.
Водещ: Има ли общо с Вълка Станишев.
Бойко Борисов: Ами има. Как?
Водещ: Е какво е общото?
Бойко Борисов: След като общинския съвет изгони „Новера”, той ги върна. И сега ще плаща пари и ние цяла нощ наблюдаваме процесите. Понеже кофите са изхвърлени от другите фирми, те минават, вдигат празни кофи, замитат, мият, нещо правят. С една дума да им се плати за това, че те един месец държаха служителите си на работа, а и ги изкараха да протестират. И вече като се вържат по-дребни детайли, че едновременно със стачката на „Новера” дойдоха общинските съветници от БСП с предварително подготвени плакати, билбордове за боклука, се оказва, че всичко това се дирижира от БСП и от Станишев, и от абсолютно предвидено. Просто не ги е срам да държат 2 млн. души седем дни заложници. Защото виждате колко е послушна „Новера”, когато Сергей Станишев им дава командите. И той можеше още на втория ден, когато „Новера” не се яви на работа, да създаде този кризисен щаб, да ги принуди да излязат, а няма криза в София. Това щеше да ни е перфектно доказателство в съда и да няма никакъв шанс „Новера” да и осъди, след като е създаден национален кризисен щаб за неявяването й на работа. Но всъщност целите на Станишев са били други. И затова всички му викаха „Мафия”. Понеже от БСП се интересуват много какво ми е било миналото, а мисля, че то за всички е ясно, много ми е цветно настоящето и бъдещето. Докато Станишев трябва да види какъв е станал за тези четири години, когато е бил премиер.
Водещ: Какъв е станал?
Бойко Борисов: Ортак на Вълка. Това е точната дума. Ортак.
Водещ: Ортак на Вълка? Имате ли информация колко пари...
Бойко Борисов: Абсолютно. И вече няма шанс да излезе от тази ситуация.
Водещ: Имате ли информация колко пари ще се платят на „Новера” за това, че спасяват столичани от боклука?
Бойко Борисов: Ама кое спасява? Кое спасява?
Водещ: Първата част на въпроса беше важна.
Бойко Борисов: ... ваши колеги нощес снимаха как колите на „Новера” вървят и вдигат празни кофи.
Водещ: Попитах имате ли информация колко пари ще получи „Новера” в този момент от кризисния щаб.
Бойко Борисов: Нямам представа. Това е както сградата на НАП. Държавата загуби толкова пари, както от замените на горите. Ами това е невероятен скандал. И четох и доклада на Световната банка, в който ясно се казва, че замените на горите просто ощетяват държавата. 

Всички неправителствени организации дават между 2,5 и 8 млрд. лв. загуба на държавата от тези замени на гори. А БСП е шампионът в тази посока. Те дори имаха цинизма да забранят със закона в парламента на общините да правят замени, а си оставиха само те да си ги правят. За 10 дни замениха 4 хил. дка и то на най-хубавите места в България.
Водещ: Да се върнем на боклука. Смятате ли, че...
Бойко Борисов: Не, не, няма да се връщаме на боклука.
Водещ: Не, не.
Бойко Борисов: Боклукът е ясно, че той е направен да отклонява вниманието на хората. Значи в момента в...
Водещ: Не, не. „Новера” за пари ли работи? Искаме да разберем.
Бойко Борисов: ... който /.../ 2,5 млрд. са загубени, само от това да се връщаме, че две фирми минават да вдигат една и съща празна кофа.
Водещ: Господин Борисов...
Бойко Борисов: И че БСП се замислили за храмовете. Ами те да си спомнят, че тази партия ги взривяваше преди години.
Водещ: Господин Борисов, възможно ли е „Новера” в момента да помага на Станишев безплатно, без пари, без да й се плаща?
Бойко Борисов: Е как ще помага без пари?
Водещ: Това питам.
Бойко Борисов: Значи има отнякъде от друго място, откъдето вземат пари.
Водещ: Получава ли „Новера” пари в момента, за да изпълнява плана на Станишев, според вас? Имате ли информация?
Бойко Борисов: Нямам представа. Всичко, което прави Станишев, не е публично. То е без конкурси. Самият факт, че двете други фирми, които са дошли, са от Своге, където областният е от там, от ДПС. Аз публично съм казвал и не е тайна за това, че Вълка и Камен Костадинов си вечерят заедно. Така че връзката Станишев-ДПС-Вълка е повече от ясна и за всички хора е ясно, че тази криза беше инспирирана и на гърба на софиянци направена.
Водещ: Казвате, че Вълка и Камен Костадинов вечерят заедно.
Бойко Борисов: Да.
Водещ: Повече информация за Камен Костадинов за публиката в момента.
Бойко Борисов: Депутат от ДПС. Нищо повече.
Водещ: Нищо повече. Не смятате ли, че...
Бойко Борисов: Аз си мислех, че ДПС стои зад цялата тази работа, но всъщност с появяването си, на премиер в Европейска страна, която е обявена за най-бедна, най-корумпирана, загубила всички възможни плащания, отрязана отвсякъде заради некадърно управление, той се загрижил, отишъл да проверява дали Вълка мие. Можеше мъничко да е смешно, ама то е трагично. И аз се радвам, че трите партии в общинския съвет – и ГЕРБ, и ДСБ, и СДС се обединиха, реагираха светкавично. Утре на извънредната сесия предполагам, че и други партии ще се обединят, защото виждат, че безобразията на Станишев нямат граница. Те нямат граница. Да дадеш на майка и син, който е член на правителството, сгради в центъра на града, да го обявиш, че това, понеже е финансова криза, си ги дал и по тази логика ние можем да дадем цяла София...
Водещ: Защо господин Борисов...
Бойко Борисов: ... и в същото време точно тези хора, които държат вестниците на ДПС, хвалят Станишев, а от сутрин до вечер ни маскарят, това е всъщност едва прикрита, даже тя не е и прикрита, корупция. Даваш държавно имущество, а те ти осигуряват PR през медиите, които е безплатен. И това иначе струва стотици милиони лева, такъв безплатен PR.
Водещ: Добре, дайте ги на прокуратурата. В момента...
Бойко Борисов: А всъщност Станишев си го плаща със сградата на НАП.
Водещ: В момента прави впечатление...
Бойко Борисов: Явен конфликт на интереси. Майка – собственик, син – член на правителството. Те затова и не приеха Закона за конфликт на интереси.
Водещ: Добре, дайте ги на прокуратурата.
Бойко Борисов: Прокуратурата е независим орган, който може и спокойно да се самосезира, защото всичко това...
Водещ: Призовавате ли ги да се самосезират?
Бойко Борисов: Разбира се, че ги призовавам. Аз завчера съм дал на прокурор искане за проверка кой пуска, за да ме омаскари, за Сретен Йосич. При положение, че всички знаят как и по какъв начин е проведена тая операция.
Водещ: И за това имаме въпроси, само че вижте, има едно предложение. То се говори по улиците на София. След като премиерът се опитва да работи вашата работа, защото просто не се смените? Вие да станете премиер, а той да стане кмет. Тази идея как ще я коментирате?
Бойко Борисов: Ами аз се надявам, че ако той ми подготви кабинета така, както аз съм му подготвил София с подписани договори, с спряно балиране, с извозвани бали в други сметища, за което си плащаме, ако той ми е започнал строежа на завода за битови отпадъци, ако има три инсталации за 100-процентно сепариране на боклука в София, които действат по европейски изисквания, тя ще му е много лесна работата.
Водещ: А вашата работа?
Бойко Борисов: Моята работа е ще заваря най-корумпирана и най-бедна държава, ще заваря спрени плащания по всички фондове – САПАРД, ИСПА, ФАР, тотална криза в земеделие, икономика, финанси, празен бюджет, заменени гори. Защо да се сменяме по тая логика?
Водещ: Има ли тенденция да се смените?
Бойко Борисов: Просто трябва да го сменим него. Няма значение кой ще дойде на неговото място.
Водещ: Има ли тенденция да се смените след няколко месеца?
Бойко Борисов: Макар че в момента принципите за демокрацията са изключително нарушени, и аз мисля, че утре решението на Общинския съвет категорично ще обжалваме създаването на този кризисен щаб, защото криза в София няма. Много по-голяма е кризата /.../ на магистрали, а времето се затопля, както този господин казва – Станишев. И в София няма шанс да има епидемии, защото ние искаме протоколите, да видим откъде те си изсмукаха и си измислиха тази информация. Защото една госпожа, която ние изгонихме от инспектората, стана член на ДПС и веднага я направиха шеф на Регионалната инспекция за опазване на околната среда в София... да ни контролира. Тази, която ние изгонихме от общината се секретар на кризисния щаб.
Водещ: Да, коя е тя?
Бойко Борисов: Не искам да говоря, защото може да даде и тя на съд. Нали в момента е модерно. Но ние я изгонихме, отиде при Доган и той веднага разпореди на Станишев и я сложи секретар на щаба и шеф на Регионалната инспекция в София. Ето това му е тактиката на действие. Но утре ние ще вземем решение, ще ожалваме в съда, и понеже в Закона за управление на кризи много ясно е разписано кое е криза и какво трябва да стане, надявам се, че съдът ще обсъди справедливо.
Водещ: Така. Темата „Сретен Йосич”. Възможно ли е вие да сте имали отношения със Сретан Йосич, после тези отношения да са се развалили по един или друг начин, и затова да сте го арестували? Това се коментира.
Бойко Борисов: Не. Това е просто не само абсурдно и невъзможно, защото във всички масиви на службата има всички материали... И да не говорим, че тия дни ми се обади и Филчев, и Манчев, и маса прокурори, които... и Роман Василев, сегашният прокурор, които тогава ние работихме заедно МВР и прокуратурата, и знаят за всичките проблеми как ги решавахме и как ставаше. И аз затова искам проверка, за да видим всъщност той дори дали го е казал това. Защото ние прецитираме едно издание в Сърбия. Нека да видим в съда дали го е казал той. Може да се окаже, че той не е казал такова нещо.
Водещ: Какво ще каже утре бившият главен прокурор...
Бойко Борисов: И що пък за нация сме ние, че някой си наркотрафикант някъде, представи си, или в България, да каже нещо примерно за, да речем, канцлера на Германия или на Франция, няма значение, на някоя по-малка страна, и местните медии да отидат и да правят цели разработки дали това е вярно върху думите на един арестант в съда.
Водещ: В момента... Един въпрос... Чуйте ме...
Бойко Борисов: Че цяла партия да пита...
Водещ: Имате ли проблем...
Бойко Борисов: Ние това ще го обясним в сто процента. Просто истината е такава, че тя е опасна за мен във физически план.
Водещ: Как така?
Бойко Борисов: Иначе аз мога да ги разсекретя нещата мигновено.
Водещ: Разсекретете ги. Как така във физически план е опасна за вас?
Бойко Борисов: Всеки, който познава Сретен Йосич и се поинтересува след екстрадицията му от България какво се случва, и само за да кажа човекът, който предупреди за атентата срещу мен, беше застрелян на кино „Изток”. Това също го има в аналите, за наказание, че ме е предупредил за готвения атентат.
Водещ: Кой беше той?
Бойко Борисов: Румен... Швейцареца мисля, че му беше прякора.
Водещ: Швейцареца...
Бойко Борисов: Да. Повече няма да... Това е такова престъпление от страна на БСП да ме слага на мишена, и аз да продължавам... И един час след моите изказвания сега по Дарик в Сърбия Сретен Йосич, ще има моето изказване.
Водещ: Как ще го получи?
Бойко Борисов: Хората слушат и гледат телевизия. Как получихте вие от тяхната преса информацията?
Водещ: Това искам да ви питам. Имате ли проблем с медиите?
Бойко Борисов: И тук започвам да се нервирам, защото ми касае живота това. И вие си играете и си правите номера с това.
Водещ: Кои ние си играем?
Бойко Борисов: Влизате в сценария на БСП.
Водещ: Кои ние си играем?
Бойко Борисов: А това ми касае живота.
Водещ: Сега... Имате ли проблем с медиите, г-н Борисов, в момента? Няколко пъти споменахте медиите, че те, едва ли не, обслужват...
Бойко Борисов: Всички знаят какво прави Ирен Кръстева с вестниците в момента. Изкупувам на килограм „Монитор”, „Телеграф”, „Политика”, радия, телевизии...
Водещ: По принцип имате ли проблем с медиите, защото споменахте и БТВ, че снима кофите примерно. Имате някакво ново отношение към медиите. Медиите ви направиха това, което сте всъщност.
Бойко Борисов: Моля?
Водещ: В голяма степен медиите ви помогнаха да бъдете това, което сте преди десетина години.
Бойко Борисов: За което благодаря, че са отразявали обективно. Аз с БТВ, с репортера специално, си имаме закачка. И просто съжалявам, че точно това сте хванали. И закачката беше, че беше застанал до пълна кофа, а не до празна. Можеше...
Водещ: Можеше да застане до празна.
Бойко Борисов: До празна кофа изчистена.
Водещ: Да.
Бойко Борисов: Но няма проблеми. С изключение на медиите на ДПС, които работят целенасочено заради това, че ние проваляме и искаме да провалим сделките им.
Водещ: Нямате проблеми с медиите?
Бойко Борисов: Не, поне...
Водещ: Тогава ми кажете, защото не разбирам за какво в момента повишавате тон. Тогава ми кажете...
Бойко Борисов: Това е, защото въртиш върху една тема, която за всички е ясно – няма как закриляш човек, който го арестуваш, екстрадираш, и то няколко месеца, след като съм станал главен секретар.
Водещ: Възможно ли е утре бившият главен прокурор да каже нещо в този смисъл? Какво очаквате утре?
Бойко Борисов: Да каже истината. Как какво да каже? То ще дойде писмо и от холандското правителство. Холандските прокурори дойдоха в София и казаха, че четири години даваме информация, че този човек живее тук, а никой не смее да го хване. Ние отидохме и го задържахме.
Водещ: Г-н Борисов, имаме информация, че... когато стана дума за трите сгради, предоставени на НАП, сещате се за коя тема говорим в момента – за Ирен Кръстева отново, това, което вие подчертавате, преди държавата да предостави на когото и да било тези сгради, тя трябва да направи данъчна оценка. И каква данъчна оценка ще направите вие на тези три сгради? Ето ви един такъв конкретен въпрос.
Бойко Борисов: О, тя ще отговаря на истинската цена, разбира се.
Водещ: Да, Бойко трябва да направи данъчна оценка.
Бойко Борисов: Да.
Водещ: Е, каква данъчна оценка ще направите?
Бойко Борисов: Такава, колкото струват сгради в центъра на София. Аз просто съм убеден, че прокуратурата трябва да се сезира, защото има явен конфликт на интереси.
Водещ: Имаме предвид, че вие може по един или друг начин да попречите на тази заменка, като направите една реална данъчна оценка.
Бойко Борисов: Ами, те затова всеки ден пишат във вестниците на ДПС и на Ирена Кръстева „Бойко, иди си”, „Бойко, дай си оставката”, защото Бойко няма да им даде да ги откраднат.
Водещ: Ще направите реална данъчна оценка.
Бойко Борисов: (...) Защото Бойко като дойде в София, спря заменките, а Станишев и БСП, които говореха срещу тях, замениха държавата. Това е разликата и е видна.
Водещ: С какво замениха държавата?
Бойко Борисов: Ами, заменките за горите, заменките на сградите и куп други безобразия, които са извършени.
Водещ: Значи, вие подчертавате, че ще направите реални данъчни оценка на трите сгради, когато това зависи от вас?
Бойко Борисов: Естествено. Ние винаги сме правили реални данъчни оценки.
Водещ: Между другото, искам да ви напомня, че жената, махната Общинския съвет и отишла в ДПС, се казва Славка Петрова.
Бойко Борисов: Можете да кажете, каквото прецените. Ваша работа.
Водещ: Така. Ще има ли коалиция ГЕРБ-ДСБ-СДС? Отивате ли в тази ситуация, понеже има едно втвърдяване на ядките, може ли тази ядка да се окаже тройна – ГЕРБ-ДСБ-СДС?
Бойко Борисов: Ние имаме решение по въпроса и аз на тази тема съм говорил много пъти, за да се връщам на нея.
Водещ: Не, решението може да се промени сега, защото имате, вие реално снощи бяхте обединени.
Бойко Борисов: Да, и ние като хора, като партии, като съмишленици винаги сме били обединени и са надявам такива да останем.
Водещ: В смисъл, няма да сте заедно на изборите, но явно все по-твърди ставате заедно за след изборите.
Бойко Борисов: Аз имам виждане по въпроса, че затова има различни партии с различни ръководства, а не сме една партия или един блок и затова всеки е длъжен да си отиде да си играе сам на изборите и в зависимост от резултата след това да се обединяват усилията. Според мене това е демократично. Недемократичното е това, което направи Станишев и компания. Първо, унижиха президента – искането му за две в едно избори не се състоя, след това да не се вдига изборната бариера в 12 без 5 – вдигна се, след това мажоритарното му искане всъщност беше намалено, а и това в момента не е мажоритарно в истинския смисъл, защото тези, които водят мажоритарните листи, да ги наречем, могат да водят и пропорционалните. Всъщност какво щеше да е мажоритарен и пропорционален вот? (За вашите слушатели.) Примерно, Станишев и Борисов се явяват мажоритарни кандидати в София, както аз съм ги бил като мажоритарен кандидат в София за кмет и те сега искат да го подменят това. И хората гласуват за мене и за него, и примерно Костов, Юруков, които искат, няма значение, или Мартин там Димитров, гласуват, за който преценят. А отделно пропорционалната листа е вече на политическата партия, нали, ГЕРБ, БСП, ДСБ, където хората си гласуват за листите. А сега всъщност това, което направиха, е повторение на кметските избори. Кметът води листата, нали, и уж е и мажоритарно, уж и пропорционално. Сиреч, видяхте скандалното поведение на г-жа Дончева. Единият ден по толкова важен закон се въздържа, на другия ден преспива и гласува примерно „за”. Е, може ли това да е държава – в последния момент да променяш правилата?
Водещ: Кой променя правилата в последния момент?
Бойко Борисов: Това е все едно да се прави едно футболно първенство и до последния момент по колко човека ще играят в отборите, по колко минути.
Водещ: Но кой го прави това, г-н Борисов? Това не може да е само Станишев. Предполагате ли кой?
Бойко Борисов: Ама Станишев и Доган. Значи, вижте. За вашите слушатели - Станишев и Доган, ДПС и БСП са една партия, те са една партия, които не се спират пред нищо и включително инспирираха и кризата за боклука, което е видно вече отвсякъде. Мисля, че дори и за предубедените журналисти е ясно от тези вестници, защото за съжаление има такива, които ако не искат да пишат срещу мене в тези вестници на Ирен Кръстева, ги освобождават.
Водещ: Кои са тези?
Бойко Борисов: Няма значение. Вие си имате синдикат, имате си организация. Ако искате реагирайте, ако искате – не. Не ми е работа да се меся в медиите, но понеже вчера ми се обадиха да ми кажат.
Водещ: Искате да кажете, че заради вас се уволняват журналисти?
Бойко Борисов: Абсолютно.
Водещ: Така. Какво ще бъде утре декларацията?
Бойко Борисов: Ами, ще чуете живот и здраве. Не обичам да говоря предварително, преди съветът да се произнесе. Много ще са ми интересни и забавни обаче общинските съветници Бойчев, Кадиев, Курумбашев, нали, Бойко, които толкова искаха да се развали концесията с „Новера”, толкова ме упрекваха, че преди една година не съм я развалил, гласуваха с по две ръце да се изгони Вълка от София. Аз просто не ги знам утре какво ще говорят, че техният лидер върна Вълка. Що за авторитет, що за изказвания ще правят – не знам. Просто, милите, ги съжалявам, защото пак ще измислят нещо явно да се защитават, но просто ще ги гледам със снизхождение вече и разбиране какво им се случва. Защото не е лесно да си общински съветник от БСП и финансовият министър да пита, примерно, кой е Жоро Кадиев, и лидерът Станишев да седи и да не го спре и да му каже: абе, виж, все пак е наш общински съветник, може да е никакъв, нали, но пък и ние го направихме шеф на „Топлофикация – София”, на най-голямото дружество, нали, което произвежда и електроенергия, не забравяйте.
Водещ: Днеска ще пропуснете ли, след като, така, мина нощта, ще пропуснете ли обичайния си футбол, заради който толкова трудно гостувате в „Пропаганда”?
Бойко Борисов: Няма да го пропусна, защото ако не е спорта, досега при този натиск и стрес, който ми донася политическата обстановка, да съм отдавна загинал, а мисля, че на никого не вадя очите, ако един час спортувам на ден. Мога да седя в кръчмата, както правят болшинството политици, депутати и всички останали. Аз не закусвам и не обядвам, само вечерям. Така че в обедната почивка играя футбол и това го знаят всички мои приятели, не е някаква, от 30 г. ми е такъв режима.
Водещ: Последен въпрос. Смятате ли, че това, с което започнахме в началото, че едва ли не сте бламирани и Модев е и.д. кмет в момента, смятате ли, че това беше една PR кампания и колко успешна може да бъде тя? И в същото време призовавате ли вашите избиратели да се държат по малко по-различен начин? С това започна предизборната кампания, г-н Борисов. Призовавате ли ги към нещо вашите избиратели?
Бойко Борисов: Аз призовавам всички просто да мислят, да наблюдават фактите и да съпоставят. Дадох пример. При всички тежки доклади и спирания на пари от Европейската комисия срещу нашето правителство „Новера” не излиза да чисти. И първите страници на вестниците са не заради спрените пари, а заради препълнените кофи с боклук. Това е тактиката и до този момент мисля, че му беше успешна на Станишев, защото той има много скъпи и много кадърни чужди PR-и, които е наел, за които плаща луди пари. Но с вчерашното си явяване лично да проверява как Вълка чисти, за да застане до кофите на „Волф”, аз мисля, че той не само преигра, а загуби всичко, което беше натрупал като дивидент, че, видите ли, София не се чисти. Защото стана ясно, че той е организирал умишлено София да попадне в криза. И понеже софиянци...
Водещ: Обвинявате го.
Бойко Борисов: Не, то е ясно, как не. Защо не изкара „Новера”, не я мобилизира на втория ден, когато се препълниха кофите, а остави седем дни да се пълнят, след като „Новера” е толкова послушна, когато Станишев й казва и веднага застават до него до камерите.
Водещ: Така. Благодаря ви за това интервю. Пожелавам ви да победите в следващия мач, футболния, който ще играете.
Бойко Борисов: Ами, вижте, след като кметът Лужков каза: трябва да падаме, Борисов трябва да бие, мисля, че той не е случаен.
Водещ: Той не е случаен, обаче тука вашите опоненти няма да паднат като Лужков в този мач.
Бойко Борисов: Ще видим, ще видим, живот и здраве.
Водещ: Добре. Лек футбол ви пожелавам. Бъдете здрав. Това беше кметът Бойко Борисов, „Пропаганда”, „Дарик радио”. Общо взето по всички теми. Много трудно се говори с него – ти го питаш нещо, той през цялото време говори върху тебе. Освен това се кара, изключително силно се кара на журналистите от медиите, които са на Ирен Кръстева, но трябва да го направи през „Дарик радио”. Нека да не забравя кметът, че Станишев, въпреки че е обещал, не иска да говори в „Пропаганда”, а Бойко Борисов говори половин час в „Пропаганда”. 



 

Автор: gerbsenior Категория: Политика
 


Тагове:   война,   Станишев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1257985
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол