Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2009 06:17 - ИЗЯВЛЕНИЕ на БОЙКО БОРИСОВ
Автор: lik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1094 Коментари: 0 Гласове:
0



05.02 18:58 - ИЗЯВЛЕНИЕ на БОЙКО БОРИСОВ     Бойко Борисов: Позицията ми винаги е била на уважение към българската нация в нейното единство   image   05 февруари 2009 | 17:57 | Агенция "Фокус"   image   image   image   Чикаго. Лидерът на ПП ГЕРБ и кмет на София Бойко Борисов изпрати до медиите изявление по повод коментари на негови думи от речта му пред българи в Чикаго, САЩ. В изявлението на Бойко Борисов се казва следното:
„Позицията ми като личност и като лидер на ПП ГЕРБ винаги е била позиция на уважение към българската нация в нейното единство – българи , роми , турци и други. И това отношение е взаимно. Това доказва и поканата ми да осъществя това пътуване, покана, която дойде от двама българомохамедани в Чикаго – Хамит Русев и Шефкет Чападжиев. Не мога да си затворя очите, обаче пред факта, че в България има партии и лидери, които провеждат политика на съзнателно дистанциране на тези групи от общите процеси в страната – чрез икономически, финансов и политически натиск. Тези хора, които живеят в окаяно състояние са ресурс на партии, които не могат да стигнат до властта с честни средства. Има и партия, която по този начин държи в зависимост и българските пенсионери, като експлоатира техните младежки емоции и финансови трудности. Според мен проблемът не е в качеството на хората, които живеят в страната, а в качествата на българската политическата класа в момента. Това, че определението е вярно, показва и реакцията днес. Българските политици са способни да загърбят истината в името на конюнктурни и съмнителни политически дивиденти.
За това последователно поддържам тезата, че в управлението на страната трябва да се привличат хора, които имат международен опит и които са изградени и вече работят по професионални европейски стандарти. Затова, казвам, че ще привличам и търся българи в чужбина за участие в управлението, а не че ще търси ново население за страната. Тази позиция е последователна и се реализира и изразява при всяко едно от пътуванията ми в чужбина. Това е политика не само на търсене на нови управленски кадри. Това е политика за интегриране на българската нация. Тя кореспондира и с отношението към Македония. Една страна, която е не просто близо до нас, но в която живеят етнически българи. За тях ние като държава не правим нищо, а икономическото сътрудничество би могло да помогне на българите и от едната , и от другата страна на границата ни. Разбирането на метафорите и образният стил е въпрос на интелигентност и по-широко мислене.
Реакцията на политическите партии в последните часове са неадекватни. Те са отзвук на изопачени медийни публикации, а не на факти. Те могат да бъдат открити в точния текст на разговора ми и в записа от срещата ми с над 500 българи. Разговорът премина в неформален стил, при ясно разбиране между участниците. В такава ситуация сухите политически декларации звучат неестествено и създават дистанции. Политиците, които не се придържат към фактите и не се интересуват от тях са или подведени, или търсят ползи от съзнателно преиначаване чужди фрази. Това не се случва за първи път и показва съзнателното търсене на дискредитирането ми и на ПП ГЕРБ. Този случай показва ясно кампания за дискредитирането ми именно в Чикаго, където живеят най-много български емигранти, място, където днешните български политици не могат да стигнат и дори да бъдат поканени.
Тяхното поведение за пореден път цели да отклони вниманието от проблемите на страната. Припомням, че дори и вчера еврокомисарят по регионалната политика Данута Хюбнер заяви категорично, че блокираният от парламента Закон за конфликт на интереси ще блокира и отпускането на евросредствата по оперативните програми. Това ли е адекватната политика на българското?
В заключение пожелавам на всички български политици да бъдат посрещани от емигрантите в чужбина така, както бях посрещнат аз!”.



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: lik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1257954
Постинги: 588
Коментари: 431
Гласове: 6310
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол